Еден ден по катастрофата што му се случи на Скопје и во која загинаа над 20 лица, Никола Груевски, во својство на претседател на ВМРО-ДПМНЕ, на терен во погодените подрачја, направи неколку извртувања на вистината, пишува Вистиномер.

Груевски таму се упати откако заедно со премиерот Емил Димитриев се вратија во земјата прекинувајќи ги одморите – првиот во Турција, вториот во Црна Гора. Во присуство на Димитриев, вицепремиерот Никола Тодоров, министерот за внатрешни работи Митко Чавков, градоначалниците на Скопје и на Гази Баба, директори на агенции и јавни претпријатија, Груевски, како што напиша еден портал, се однесуваше и како врховен командат, премиер и како претседател на држава, но таа оценка е споделена и од други новинари и редакции во текстови со наслов Само одговорноста за последиците од поплавите е одвоена од државата, Наместо одговорност политички маркетинг или Дојдов, видов, наредив и се сликав, а негативно реагираше и пошироката јавност.

(Целиот текст од „Вистиномер“ можете да го прочитате и да го преземете ТУКА)