Белгиската полиција ја евакуирала железничката станица во градот Намур по дојава за бомба, јавуваат локалните медиуми.

Според нивните пишувања, железничкиот сообраќај е во прекин.

Вчера белгиските власти го симнаа нивото на опасност од напади во Брисел од максимално четврто на трето ниво.