Денеска ќе биде отворен скопскиот Аква-парк.

Билетот ќе чини 300 денари, но ќе има и понуди од семејни пакети за четири лица кои ќе бидат по цена од 1.000 денари. Билетите за деца помали од 13 години се 200 денари, а за оние помали од 4 години влезот е бесплатен. За групните посети со повеќе од 30 лица има попуст од 30 отсто.

Аква-паркот ќе работи секој ден од 10 до 20 часот. За безбедноста на посетителите и годинава ќе се грижат 36 спасувачи од Црвениот крст.

Во рамките на Аква-паркот гостите имаат на располагање три кафулиња и еден ресторан.