This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Thu Feb 21 8:39:43 2019 / +0000 GMT

Велес: Десет села отсечени од цивилизацијата и од буџетот
Илјада жители од десетина велешки села и во 21 век живеат отсечени од цивилизацијата. Со години бараат да им се асфалтираат полските патишта што се планираат во буџетите на Општината.

Тие беа планирани и во годинешниот буџет.

Наместо 16.800.000 денари за изградба и за реконструкција на локални патишта и на улици, локалните власти, за деветте месеци од годинава, за тоа потрошиле само четири милиони денари.

Зошто не ги исполниле ветувањата што им ги дале на граѓаните и каде се парите предвидени за изградба на овие патишта?

YouTube Video: YouTube.com/watch?v=mcxGSUnpoyE

Post date: 2015-12-25 09:20:34
Post date GMT: 2015-12-25 08:20:34
Post modified date: 2015-12-25 11:08:45
Post modified date GMT: 2015-12-25 10:08:45
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com