This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Jan 21 3:28:27 2019 / +0000 GMT

Французите се тепаа и си пуштаа крв поради евтината „Нутела“
Откако францускиот синџир супермаркети „Интермарш“ вчера воведе попуст од 70 отсто на популарниот крем „Нутела“, па теглите со тежина од 950 грама беа поевтинети од 4,5 на 1,4 евра, во голем број супермаркети избија тепачки.

Некои муштерии буквално се фрлале на вработените кои ги носеле палетите.

- Беа како животни. Една жена ја кубеа за коса, друга постара жена носеше цела палета на глава, трета беше со раскрвавени дланки - раскажува една жена која пазарувала во супермаркетот „Интермашр“ во Рив де Жир во централна Франција.

Купувачите постојано се туркале и се тепале, па морала да интервенира и полицијата, како во Острикур, каде избила тепачка меѓу купувачите, а исто било и во Рубо, Марл ле Мин и Па де Кале. Во Сен Сипријан купувачите се фрлале врз вработените што донесувале палети со тегли.

Според производителот „Фереро“, малку повеќе од една четвртина од светската потрошувачка на „Нутела“ отпаѓа на Франција.

Post date: 2018-01-26 14:53:24
Post date GMT: 2018-01-26 13:53:24
Post modified date: 2018-01-26 14:55:24
Post modified date GMT: 2018-01-26 13:55:24

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com