Дел од тимот на Службата за итна медицинска помош | Фото: Арбнора Мехмети, Мета.мк

Ова е дел од тимот на Службата за итна медицинска помош во Скопје кој во саботата (06.06.2020) работеше 12 часовна смена од 7 наутро до 19 часот попладне услужувајќи огромен број граѓани на главниот град. Најголем дел од повиците беа од лица за кои се сомнева дека се заболени од ковид-19, болеста што ја предизвикува новиот коронавирус.

Овие луѓе се хероите, кои први доаѓаат во контакт со болеста и се жртвуваат себе си за да им помогнат на своите сограѓани. За жал, нивната саможртва ретко се споменува во медиумите и на социјалните мрежи.

1. Д-р Александра Пејовска

Д-р Александра Пејовска, Служба за итна медицинска помош – Скопје | Фото: Арбнора Мехмети

2. Сестра Азра Чајани

Сестра Азра Чајани, Служба за итна медицинска помош – Скопје | Фото: Арбнора Мехмети, Мета.мк

3. Сестра Марина Иловска

Сестра Марина Иловска, Служба за итна медицинска помош – Скопје | Фото: Арбнора Мехмети, Мета.мк

4. Д-р Силвана Михајловска

Д-р Силвана Михајловска, Служба за итна медицинска помош – Скопје | Фото: Арбнора Мехмети, Мета.мк

5. Сеад Абди, возач

Сеад Абди, возач, Служба за итна медицинска помош – Скопје | Фото: Арбнора Мехмети, Мета.мк