Француските цариници заплениле рекордно количество метаморфин на аеродромот „Роиси“ во Париз.

Запленетата дрога тежела околу 51 килограм и тоа е најголото количество наркотична супстанца откриена на територијата на Франција.

Во соопштението на француските царински служби се наведува дека цариниците провериле две кутии на кои пишувало дека содржат храна која потекнува од Камерун, а пратката требало да заврши во Малезија.

Нема податоци за уапсени лица кои биле вмешани во транспортот на дрогата.