„СДСМ нема кредибилитет да зборува за болницата „8 Септември“, старата воена болница, која СДСМ ја остави на забот на времето, без ниту еден нов апарат, без ниту една закована шајка за реконструкција на болницата, без ниту еден доктор на едукација или воведена нова метода во болницата“, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на СДСМ.

Од партијата велат дека оваа болница прерасна во градска општа болница, столб на секундардната здравствена заштита во градот Скопје и во околината, во која само во изминатите неколку години е инвестирано како никогаш претходно.

„Болницата почнала да работи со 374 лица, а сега во неа работат повеќе од 800 лица. Инвестирани се повеќе од 13 милиони евра во опрема и во реконструкција на оваа установа, при што само за нова најсовремена медицинска опрема се инвестирани преку 10 милиони евра, со што сите оддели во болницата се опремени со најсовремени дијагностички, операциони и интервентни апарати“, се додава во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.