Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министрите на СДСМ во Владата го кријат своето богатство, посочувајќи дека министрите Роберт Поповски и Самка Ибраимовски сè уште немаат поднесено пријава за својот имот до Државната комисија за спречување на корупција.

– Тоа, согласно законот, преставува казниво дело. Тие демонстрираат беззаконие, но она што повеќе ја интересира јавноста е зошто го кријат својот имот и колку имаат заработено под услови на наводен режим? Дали во моментот прават префрлање на богаството на други лица за да не се дознае нивниот имот? Од СДС има целосен молк за тоа како министрите милионери од нивните редови дојдоа до богатство, станови, куќи, хациенди и до луксузни возила под услови на наводен режим и диктатура – изјави денеска на прес-конференција Светлана Колариќ од ВМРО-ДПМНЕ.

Од досега објавените анкетни листови, вели Колариќ, се гледа дека новата влада на СДСМ е составена од милионери кои своето богатство го стекнале за многу краток период.