fbpx
Таг: стрип-автори

таг: стрип-автори

Објавен меѓународен конкурс за изработка на стрипови на тема „Стрипот и историјата“

Сите заинтересирани автори се повикани да учествуваат на меѓународниот стрип-конкурс на тема „Стрипот и историјата“, којшто се одржува во рамките на проектот „CAN for BALKANS - Comics Alliance Networking for Balkans“, информираат од Стрип центарот на Македонија од Велес. „Стриповите треба да ја опфаќаат горенаведената тема, со опфат на секој историски период, од праисториско време и антика до современ период....

Четврти конкурс за годишната стрип награда „ЛИФТ“ на Темплум

Издавачката куќа Темплум годинава по четврти пат го распишува конкурсот за наградата „Лифт“, за македонски стрип. Право да конкурираат за наградата имаат сите граѓани на Република Северна Македонија кои ќе испратат сопствени досега необјавувани авторски стрипови, од една или две страници до максимум до 16 табли (или страници). „Лифт“, инаку, беше име на списанието за стрип кое излегуваше од 1996...

Посебна комисија ќе одлучува дали ќе се повлече учебникот по социологија за втора година

Министерството за образование и наука информира дека е формирана Комисија за давање предлог за повлекување од употреба на одобрен учебник - учебникот Социологија за втора година, гимназиско образование. Во...