fbpx
Таг: ковид центри

таг: ковид центри

МЗ: Од хоспитализираните со ковид-19 во последните 2 месеца, 75 отсто биле невакцинирани

Од 45.621 граѓани утврдени како позитивни на тестирањето за ковид-19 во периодот од 6 август до 28 октомври, 27 отсто биле целосно вакцинирани, односно 12.375 лица, соопшти Министерството за здравство (МЗ) во новата анализа за заболените од ковид-19 и учеството на вакцинираните меѓу нив. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена...

Во ковид центрите се лекуваат 109 пациенти, има 530 слободни болнички кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 109, и има околу 530 празни болнички кревети во ковид центрите, соопшти Министерството за здравство, според податоците во последните 24 часа. Во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 66 пациенти. Во Битола...

Во ковид центрите има вкупно 123 пациенти од ковид-19, во Скопје се лекуваат 50

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 123 и има околу 420 празни болнички кревети во ковид центрите, соопшти Министерството за здравство, според податоци во последните 24 часа и додава дека поради намалениот број на болни, болниците затворија дел од капацитетите...

Во ковид центрите се лекуваат вкупно 164 пациенти од ковид-19, има 490 слободни кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 164 и има околу 490 празни болнички кревети во ковид центрите, информира Министерството за здравство, според податоците од последните 24 часа, како и дека поради намалениот број на болни, болниците затворија дел од капацитетите...

Во ковид центрите се лекуваат 249 лица од ковид-19, има 538 слободни болнички кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 249 и има околу 538 празни болнички кревети, соопшти Министерството за здравство, според податоците во последните 24 часа.  Во болниците низ земјава се лекуваат вкупно 149 пациенти. Во ковид центрите во Скопје за 24 часа се...

Во сите ковид центри се лекуваат 317 болни од ковид-19, има 565 слободни болнички кревети

На инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава се лекуваат  317 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот и има околу 565 празни болнички кревети, соопшти Министерството за здравство според податоците од последните 24 часа. Во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 186 пациенти. Во Битола се хоспитализирани 17, во Штип 20, а на...

Во ковид центрите се лекуваат 329 лица од ковид-19, има 575 слободни кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 329 и има околу 575 празни болнички кревети во ковид центрите, соопшти Министерството за здравство, според податоците од последните 24 часа. Во ковид центрите во Скопје се хоспитализирани 7 пациенти, а вкупно се лекуваaт 127...

Во ковид центрите се лекуваат 490 болни од ковид-19, има 750 слободни болнички кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 490 и има околу 750 празни болнички кревети, соопшти Министерството за здравство, според податоците од последните 24 часа. „Поради намалениот број на болни, болниците затворија дел од капацитетите наменети за ковид пациенти“, информираат од ова...

Вкупно се лекуваат 638 пациенти во ковид центрите низ државата, има околу 920 празни кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 638 и има околу 920 празни болнички кревети во ковид центрите, информираат од Министерство за здравство. „По извештаите на болниците кои пристигнуваат во Министерството за здравство на дневна основа, во болницата во Битола е хоспитализиран...

Вкупно 883 пациенти се лекуваат во ковид центрите низ државата, има 847 празни болнички кревети

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 499 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот, a во Скопје 384. „По извештаите на болниците кои пристигнуваат во Министерството за здравство на дневна основа, во болницата во Битола се хоспитализирани 57 пациенти позитивни и суспектни на ковид-19. Во болницата во Штип се...

Во сите ковид центри се лекуваат 1.068 болни од ковид-19, има 745 слободни болнички кревети

Во ковид центрите во главниот град и во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 1.068 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот, а има  околу 745 празни болнички кревети, соопшти Министерството за здравство, врз основа на податоците од последните 24 часа. Во болниците низ земјава има 622 пациента. Во Битола се хоспитализирани 79 лица, во Штип 62,...

Вкупно 1.147 суспектни и болни од ковид-19 се лекуваат низ болниците, има околу 740 празни кревети

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 674 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот. Вкупно 473 лица сомнителни и потврдени за ковид-19 се лекуваат на инфективните оддели во главниот град. „По извештаите на болниците кои пристигнуваат во Министерството за здравство на дневна основа, во болницата во Битола се хоспитализирани...

Од корона вирусот во сите ковид центри се лекуваат 1.165 лица, има 670 слободни кревети во болниците

Вкупниот број на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 1.165 и има околу 670 празни болнички кревети, соопшти МИнистерството за здравство, според податоците добиени во последните 24 часа. Во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат 692 пациента. Во Битола се хоспитализирани 97...

Од корона вирус се лекуваат 1.663 пациенти во сите ковид центри, има 380 слободни болнички кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 1.663 и има околу 380 слободни болнички кревети, соопштија од Министерството за здравство, според податоците добиени во изминатите 24 часа, од каде напоменуваат дека бројките се менуваат од час во час, зависно од исписите...

Филипче: Постепено се намалува бројот на прием на пациенти, очекуваме ситуацијата да се стабилизира

По денешниот редовен состанок на министерот за здравство Венко Филипче со директорите на клиниките и ковид центрите, министерот на својот Фејсбук профил соопшти дека постепено се намалува бројот на прием на пациенти. „Состојбата е стабилна и постепено се намалува бројот на прием на пациенти. Се надеваме дека и натаму мерките ќе даваат резултат со оглед на тоа што и бројот...

Во сите ковид центри се лекуваат 1.688 пациенти од ковид-19, има 330 слободни кревети

Во инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава вкупно се на лекување 1.688 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот, а има околу 330 празни болнички кревети, соопшти Министерството за здравство, според податоците во последните 24 часа. Во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат 986 пациенти. Во Битола се хоспитализирани 148, во болницата во Штип...

Во болниците низ земјава лежат 1.693 пациенти со ковид-19

Во ковид-центрите во различни здравствени установи во земјава има вкупно 1.693 хоспитализирани пациенти со ковид-19, соопшти министерството за здравство. Од нив 697 се во Скопје, а останатите 996 во другите градови. Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализирани 62 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 697 лица сомнителни и потврдени за ковид -19 се...

Во ковид центрите се лекуваат 1.744 пациенти од ковид-19, има 230 слободни болнички кревети

Во сите ковид центри во главниот град и во болниците низ државава се лекуваат 1.744 пациенти со симптоми од корона вирус, а има околу 230 слободни кревети, соопшти Министерството за здравство, според податоците во изминатите 24 часа. Во болницата во Битола се хоспитализирани 123 пациенти позитивни и суспектни на ковид-19, во Штип 93, на инфективното одделение во Тетово има 45...

Бројката на ковид пациентите кои се лекуваат во болниците достигна 1.682

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 1.682 и има околу 230 празни болнички кревети, соопшти Министерството за здравство, според податоците добиени во последните 24 часа. Во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 997 пациенти. Во болницата во Битола...

Во болниците се лекуваат 1.543 пациенти болни од ковид-19

Во ковид-центрите и другите болнички капацитети низ земјава има вкупно 1.543 пациенти со ковид-19, соопшти министерството за здравство. Во изминатите 24 часа во ковид-центрите во Скопје се хоспитализрани 55 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 657 лица сомнителни и потврдени за ковид-19 се лекуваат на инфективните оддели во главниот град. Во последното деноноќие, на Интерните и хируршки клиники имало...

Дивата депонија во Никуштак повеќе од две децении ги труе граѓаните, ветувањата за нејзино расчистување не се реализираа

Повеќе од две децении нема решение за расчистување на депонијата во село Никуштак во општина Ликово. Жителите изгубиле надеж дека овој проблем ќе се реши и и понатаму се...