Rajoni i Tetovës akoma i paralizuar nga pasojat e përmbytjeve

Rruga Tetovë – Jazhincë  ende është e pakalueshme për shkak të reshjeve të mëdha të gurëve dhe tokës që sjelli lumi i Poroit në stuhinë e madhe që përfshiu Tetovën. Automjetet përcillen në rrugën e fshatit , ku iu rekomandohet kujdes i veçant për shkak të urave të dëmtuara.

Sektori i rrugëve në komunën e Tetovës, tha se rruga magjistrale do të jetë pastruar gjatë ditës së nesërme, por ende mund të përdoret për të kaluar, deri në rindërtimin e shtratit të lumit të Poroit.

– Pellgu i lumit të Poroit, duke kaluar nën autostradë, është i shkatërruar. Duhet së pari të rindërtohet pellgu për të lejuar lumi të rrjedh në kursin e duhur – tha Husein Demiri, Shef i rrugëve në komunën e Tetovës.

Fshatrat më të prekur janë Shipkovica dhe Reçica e Madhe, ku ende nuk kanë ujë të pijshëm.

– Gradualisht pastrohen rrënojat e fshatrave në rajonin e Tetovës të ardhura nga përmbytjet. Një problem i madh është se ende në fshatrat Reçica të Madhe dhe Shipkovicë janë ende pa ujë. Ka shumë sisteme të ujit të dëmtuara, ajo do të marrë më shumë kohë për të rregulluar – tha kryetarja e komunës Teuta Arifi.

Kërkimi për gjashtëvjeçaren Drita Ahmeti nga f. Shipkovica, e cila u zhduk pas stuhisë të madhe është ende në vazhdim. Mbrëmë në afërsi të pikës pagesore rrugore Tetovë-Gostivar në vendin Brodishte, u gjet trupi i pajetë i banorit 61-vjeçar të fshatit Lisec, të cilën janë duke kërkuar për katër ditë pasi ai ishte raportuar i zhdukur pas fatkeqësisë kohore që ndodhi në rajonin e Tetovës.