Takimi i nënkryetarëve të BDI-së dhe Aleancës për shqiptarët përfundoi, por asnjëri nga përfaqësuesit e dy partive politike nuk njoftoi detaje nga bisedat dyorëshe. Ata nuk zbuluan çfarë propozime përmban dokumenti i dërguar nga lideri i LSDM-së, Zoran Zaev e as nëse janë të pranueshme për ta.

Edhe nga BDI edhe nga Aleanca njoftuan se “kanë biseduar për platformën e përbashkët”.

“Takimi i sotëm është takim i grupeve të punës në frymën e platformës për bashkëpunimin e partive shqiptare. Haptazi folëm për ato pika që konsiderojmë se janë të rëndësishme dhe që e afrojnë Maqedoninë drejt BE- së dhe NATO-s”, tha Teuta Arifi.

Me qëndrim të ngjashëm doli edhe Arben Taravari, i cili shtoi se është shumë me rëndësi të zbatohen të gjitha pikat e platformës së përbashkët.

“Shqyrtuam të gjitha pikat e platformës së partive shqiptare. Për ne si Aleancë është e rëndësishme që të realizohen të gjitha pikat e platformës pa marrë parasysh kush do të jetë në kombinim për qeverinë e ardhshme. Për hapat e ardhshëm do të përgjigjen liderët tanë”, tha sekretari i LR- PDSH, Taravari.

Sot para takimit, nga BESA njoftuan se deri më tani s’kanë marrë kurrfarë ftesë për takim as nga BDI e as nga LSDM. Ata thanë se ende refuzojnë të ulen në tavolinë me BDI dhe se tashmë ia kanë ofruar nënshkrimet LSDM-së.