fbpx
Tag: Јавно обвинителство

tag: Јавно обвинителство

Prokuroria publike zhvillon procedurë parahetimore kundër organizatave joqeveritare dhe Besës

Sektori për krim të organizuar pranë Prokurorisë Publike Shkup zhvillon procedurë parahetimore për financim ilegal të procesit zgjedhor kundër disa organizatave joqeveritare dhe partisë politike Besa, njofton Nova TV. Portali si burim informata përmend “burime shumë të larta në hetim që për shkak të sigurimit personal kanë kërkuar të qëndrojnë anonim”. Sipas tyre, bëhet fjalë për OJQ që janë financuar nga...

Gjermania e shfuqizon , Maqedonia ende gjykon sipas ligjit për mbrojtjen e monarkëve

Ministri i drejtësisë së Gjermanisë, Heiko Maas dje njoftoi se qeveria gjermane do ta shfuqizoj Ligjin i cili ua ndalon qytetarëve të vendit t’i ofendojnë liderët e huaj. Maas ka deklaruar se bëhet fjalë për “ligj të vjetërsuar dhe të panevojshëm”. Ambasada e Turqisë në Maqedoni në fund të dhjetorit të vitit të kaluar, njoftoi se ka ngritur kallëzim penal kundër...

Diplomatët maqedonas kërkojnë hetim për nekrologët me ambasadorët

  Sindikata e shërbimit diplomatik të Maqedonisë i bën thirrje Prokurorisë publike që të hetoj rastin me publikimin e nekrologëve nga ish ambasador dhe aktual në Maqedoni në faqen e internetit “Imgur”. Prej atje thonë se Prokuroria publike duhet të vlerësoj nëse bëhet fjalë për “kërcënim serioz” që sanksionohet me nenin 420, paragrafi 1 nga Kodi penal, me dënim me burg. Nga...

Në aksion policor janë arrestuar katër persona ish pjesëtarë të ISIS

“Prokurori kompetent publik nga Prokuroria Publike për Ndjekje të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, sot ka dhënë urdhër për zbatimin e hetimit për  7 persona – anëtarë të ISIS”, njoftojnë nga Prokuroria, në lidhje me aksionin e sotëm në  disa lagje të Shkupit. Sipas Prokurorisë, të dyshuarit ngarkohen për veprën penale “Organizim terrorist të nenit 394. Paragrafi 2 nga Kodi...

Dy kallëzime penale kundër dy prokurorëve nga ekipi i Janevës

Janë ngritur dy kallëzime penale kundër dy prokurorëve nga ekipi i prokurores speciale publike Katica Janeva. Kallëzimet, siç njoftojnë nga Prokuroria publike për “Meta” janë ngritur nga persona të ndryshëm fizik ndërsa kanë të bëjnë me veprën e njëjtë penale, keqtrajtim në kryerjen e shërbimit. Këtë fundjavë Prokuroria publike konfirmoi se është ngritur kallëzim penal kundër tre prokurorëve nga Prokuroria...

Pistoleta e Mijallkovit “ka ngecur” në jo-kompetencat dhe përgjigjet e pakta

Nga Prokuroria Publike për "Meta" deklaruan se ata janë  nuk janë kompetentë për rastin, e gjetjes së pistoletës dhe arrestimit të ish drejtorit të Drejtorisë së Sigurimit dhe Kundërzbulimit  (DSK) Sasho Mijallkov, në Aeroportin e Beogradit “Nikolla Teslla". Prej atje thonë se kompetencat i takojnë "organeve të shtetit në territorin e të cilit është bërë vepra penale". Para një muaji...