Nëntë ,nga 36 personat e ndaluar dje gjatë operacionit policor “celula”, të akuzuar për veprën penale “Pjesëmarrje në ushtri të huaj, polici, në formacione paramilitare dhe paramilicore” u është shqiptuar masa e paraburgimit 30 ditësh.

Siç njoftoi Gjykata Themelore Shkupi, pas shqyrtim të fakteve dhe dëshmive të propozuara nga Prokuroria Themelore Publike dhe pas marrjes në pyetje në prezencë të avokatëve të tyre është vlerësuar se janë përmbushur kushtet, të cilat dalin nga dispozitat e Ligjit për procedurë penale për caktimin e masës paraburgim.

Njëzet e shtatë personat e tjerë fillimisht do të arrestohen, për çka është dhënë urdhër, ndërsa pastaj , pas sigurimit të tyre dhe marrjes në pyetje, do të vendoset nëse do të paraburgosen.