fbpx

Janeva filloi me punë: Gruevski, Mijalkov, Jankulloska, Janakieski dhe “Puçi” të parët në shqyrtim

-

Lëndët kundër ish drejtorit të DSK-së, Sasho Mijalkov, kryeministri Nikolla Gruevskin, ish ministrat e brendshëm dhe për transport e lidhje, Gordana Jankulloska dhe Mile Janakieski si dhe rasti “Puç” janë të parat që prokurorja speciale Janeva i ka kërkuar nga Prokuroria speciale dhe për të cilat do të nis hetim. Këtë e njoftuan sot nga kabineti i Janevës, në faqen e tyre zyrtare në Facebook, në tekst përplotë me formulime profesionale- juridike.

Prej atje njoftojnë se gjatë vendimmarjes se cilat lëndë janë kërkuar së pari nga prokuroritë, që deri më tani kanë vepruar sipas tyre, është marrë parasysh urgjenca e lëndëve dhe faza në të cilën gjenden ato.

“Në drejtim të realizimit të planit, deri në prokuroritë kompetente janë dërguar kërkesa për dorëzimin e lëndëve. Deri te prokuroria themelore publike për ndjekjen e kriminalitetit dhe korrupsionit, është nisur kërkesë për dorëzimin e lëndës me numër 90/15 ndërsa bëhet fjalë për padi penale nga LSDM kundër personit S.M. për veprën penale mitmarrje nga neni 357, paragrafi 5 në lidhje me pikën 1 nga Kodi penal dhe vepra penale- keqpërdorim të pozitës zyrtare dhe autorizim nga neni 353, paragrafi 5 në lidhje me pikën 1 nga Kodi penal kundër S.K për veprën penale- mitmarrje nga neni 357, pika 5 në lidhje me nenin 24 nga Kodi penale dhe veprën penale- keqpërdorim të pozitës zyrtare dhe autorizim nga neni 353, pika 5 në lidhje me pikën 1 të nenit 24 nga Kodi penal dhe H.H për veprën penale- dhënie ryshfeti nga neni 358, paragrafi 1 nga Kodi penal si dhe lënda e verifikuar me numër 25/15 ( i njohur si “Puçi”). Deri te Prokuroria themelore publike- Shkup është ngritur kërkesë për dorëzimin e lëndës me numër 770/15 kundër N.G, G.J, M.J dhe kundër N.N (i panjohur) persona të punësuar në MPB për vepër penale- falsifikim të dokumenteve sipas nenit 378. Deri te Prokuroria themelore publike- Manastir është ngritur kërkesë për dorëzimin e lëndës me nr 636/15, kundër V.T dhe S.B për veprën penale, keqpërdorim të pozitës zyrtare nga neni 353. Der te Prokuroria themelore publike- Kumanovë është ngritur kërkesë për dorëzimin e lëndës me nr 353/15 pas kallëzimit penal nga person fizik kundër personit N.N, person përgjegjës për komunikime në operator celular dhe kundër personit juridik për vepër penale-përgjim ilegal dhe regjistrim tonik neni 151.

Siç njoftojnë nga prokuroria që do t’i hetoj pohimet që dalin nga përmbajtja e “bombave” të opozitës, pas marrjes së lëndëve të prokurores, vendimet e para prokuroria speciale pritet t’i merr në afatet e parapa me ligj, “që nuk kalojnë 16 ditë nga kërkesa e dërguar për dorëzimin e lëndëve”.

Pasi do të kërkohen gjegjësisht sot, prokuroritë ka afat prej 8 ditëve t’ia dërgojnë Janevës. Më pas prokuroria speciale në afat prej gjithashtu 8 ditëve duhet të merr vendim për kompetencën.

“Në plan është vërtetuar kornizë kohore në të cilën do të dorëzohen kërkesat për dorëzimin e lëndëve në këtë prokurori, që nuk kalon 15 ditë mes dy kërkesave të dorëzuara. Plani përfshin listë të lëndëve” thonë nga prokuroria speciale

Нашите вести во вашето сандаче

Секој ден во 17 ч. добивајте ги вестите од Новинската агенција Мета директно на вашата електронска адреса.

Ве молиме одберете на кој начин сакате да добивате информации од нас:
Можете да се отпишете од оваа листа преку линкот на крајот од нашите пораки.