fbpx
Tags DSK

Tag: DSK

PSP, pas njĂ« jave nga gjykata mori procesverbalin nga seanca pĂ«r “Fortesa 2”

PSP dje e ka marrĂ« nga Gjykata Penale procesverbalin nga seanca pĂ«rgatitore pĂ«r gjykimin e rastit “Fortesa 2”, ku i akuzuari i parĂ« Ă«shtĂ« ish drejtori i DrejtorisĂ« sĂ« pestĂ«, Goran Grujovski, konfirmojnĂ« pĂ«r “Meta” nga PSP. Prej atje shtojnĂ« se nĂ« mĂ«nyrĂ« shtesĂ« do tĂ« njoftojnĂ« kur do tĂ« dorĂ«zojnĂ« kĂ«rkesĂ« deri tek DSK pĂ«r lejen e diskualifikimit tĂ«...

Pançevski, Gruevska- Ilievska dhe Basheska bllokojnĂ« PSP-nĂ« nĂ« hetimet pĂ«r “Target” dhe “Thesari”

KĂ«shilli Penal nĂ« GjykatĂ«n Themelore Shkupi 1- Shkup i pĂ«rbĂ«rĂ« nga gjykatĂ«sit Vladimir Pançevski, si kryetar i KĂ«shillit tĂ« gjykatĂ«sve, Dijana Gruevska- Ilievska (zv/ kryetare e gjykatĂ«s v.j) dhe Lubinka Bashevska, (gjykatĂ«se nĂ« rastin “Puçi”, v.j), pĂ«r herĂ« tĂ« dytĂ« refuzoi tĂ« lĂ«shoj urdhĂ«r pĂ«r kĂ«rkim nĂ« sistemet e kompjuterĂ«ve tĂ« operatorit tĂ« telekomunikimeve lidhur me rastin “Targeti”, njoftoi...

PSP: DSK në mënyrë joligjore ka përgjuar 5817 numra telefoni

Gjithsej 5817 numra telefoni nĂ« mĂ«nyrĂ« joligjore janĂ« pĂ«rgjuar nga DSK pĂ«rmes sistemit pĂ«r ndjekjen e komunikimeve, nĂ« periudhĂ«n 2008-2015, zbuloi Prokuroria Speciale nĂ« rastin mĂ« tĂ« ri “ShĂ«njestra”qĂ« e publikoi sot. PĂ«r dhjetĂ« ish punĂ«torĂ« dhe punonjĂ«s aktual nĂ« DSK qĂ« kanĂ« qenĂ« nĂ« poste udhĂ«heqĂ«se ose kanĂ« qenĂ« pjesĂ« e eshalonĂ«ve mĂ« tĂ« ulĂ«ta, ekziston dyshimi i bazuar...

Mijalkov lëshon gjykatën, vendimi për masat e kujdesit në duart e gjykatësit

Ish drejtori i DSK-së dhe anëtari aktual i Komitetit ekzekutiv të VMRO DPMNE-së, Sasho Mijalkov, pas më shumë se 2 orë dëshmi është larguar nga Gjykata penale. Ai doli nga dera dytësore e gjykatës prej ku edhe hyri ndërsa për disa minuta njësitet speciale bllokuan hyrjen. Tani për tani nga gjykata nuk ka informacione nëse krahas Mijalkovit sot në...

Mijalkov arrin në Gjykatën Penale

Ish drejtori i DSK-sĂ« dhe anĂ«tari aktual i Komitetit Ekzekutiv tĂ« VMRO DPMNE-sĂ«, Sasho Mijalkov, sot Ă«shtĂ« paraqitur nĂ« GjykatĂ«n Penale Shkup, ku sipas informacioneve duhet tĂ« dĂ«shmojĂ« para ProkurorisĂ« Speciale pĂ«r rastin “Arka”, ku ai Ă«shtĂ« njĂ« prej tĂ« dyshuarve. Mijalkov nĂ« gjykatĂ« Ă«shtĂ« futur nga dera lindore, i shoqĂ«ruar nga dy persona tjetĂ«r. PĂ«rveç Mijalkov, sot duhet tĂ« dĂ«shmojnĂ«...

PSP: Me ndihmĂ«n e ekspertit tĂ« “Erikson” i morĂ«n tĂ« gjitha tĂ« dhĂ«nat e DSK-sĂ«

Me ndihmĂ«n e ekspertit tĂ« jashtĂ«m tĂ« kompanisĂ« suedeze “Erikson”, sot nga serverĂ«t ndihmĂ«s nĂ« DSK, Prokuroria Speciale i ka marrĂ« tĂ« gjitha tĂ« dhĂ«nat qĂ« i kĂ«rkonte me urdhĂ«r gjyqĂ«sor. KĂ«tĂ« sot pasdite e njoftoi PSP, prej ku shtojnĂ« se tĂ« dhĂ«nat e mara do tĂ« analizohen nĂ« mĂ«nyrĂ« shtesĂ« dhe tĂ« gjithĂ« rezultatet do tĂ« publikohen nĂ« opinion...

“Erikson” kundĂ«r Çavkovit: S’jemi pronar e as qĂ« operojmĂ« me pajisjen e pĂ«rgjimeve

"Erikson" nuk është pronar e as që operon me pajisjen për përgjimin ligjor të komunikimeve, thuhet në njoftimin që sot e dërguan nga kompania suedeze. Ata konfirmojnë se më 19 nëntor kanë marrë kërkesë nga PSP për asistim teknik në hetimin që PSP e zbaton në DSK, por nuk njoftojnë më shumë detaje për të gjitha informacionet e mëtutjeshme lidhur...

PSP: Siguria e pajisjes do të jetë në kurriz të DSK-së pasi nuk i lëshojnë hetuesit tanë

Drejtori i Drejtorisë së Sigurisë dhe Kundërzbulimit (DSK), Vladimir Atanasovski sot ka njoftuar PSP se nuk do të lejoj hetues të PSP-së fizikisht të jenë prezent në DSK derisa të mos vijë eksperti i huaj, që duhet të ndihmoj në nxjerrjen e të dhënave nga sistemet e përgjimit. "Pasi u konfiskua pjesa më e madhe e të dhënave me zbatimin...

Ristoska: Do të vazhdojmë me punën në DSK, ministri premtoi siguri për ekipin

Prokurorja speciale, Lençe Ristoska njoftoi se sonte në godinën e Drejtorisë së Sigurimit dhe Kundërzbulimit (DSK) nuk do të ketë asnjë prokuror apo hetues nga PSP. Ajo përmendi se e kanë thirrur ministrin e brendshëm Oliver Spasoski dhe se prej tij kanë kërkuar punë të papenguar. "Nga ministri kërkuam që të kujdeset për sigurinë e personave të punësuar në PSP. Ai...

Janeva kthehet në DSK që të vërtetohet pse e kanë dëbuar hetuesin

Prokurorja speciale, Katica Janeva dje sĂ«rish Ă«shtĂ« kthyer nĂ« DSK pasi hetuesit e PSP janĂ« larguar nga hapĂ«sirat e DSK-sĂ«, informoi ajo nĂ« emisionin “Top Tema” nĂ« televizionin “Telma”. Janeva sqaroi se edhe pse prokurorĂ«t e kanĂ« lĂ«shuar DSK-nĂ«, megjithatĂ« atje ka pasur hetues qĂ« tĂ« shohin kush çfarĂ« punon derisa tĂ« vijĂ« eksperti i huaj qĂ« mund tĂ« futet...

PSP ka marrë një pjesë të informacioneve nga DSK, për tjerat duhet të pritet eksperti i huaj

Prokuroria Speciale nga DSK e ka marrĂ« tĂ«rĂ« dokumentacionin me urdhra pĂ«r masat e posaçme hetimore pĂ«r ndjekjen e komunikimeve, librat e evidencĂ«s dhe njĂ« pjesĂ« e tĂ« dhĂ«nave kompjuterike nga sistemi pĂ«r pĂ«rgjim, njoftoi sot pasdite PSP. Prej atje thonĂ« se ngel qĂ« tĂ« merren tĂ« dhĂ«nat e kompjuterit pĂ«r tĂ« cilat nevojitet asistencĂ« nga ekspert i jashtĂ«m. "ËshtĂ« marrë dokumentacioni...

Të huajt njëzëri paralajmërojnë: Mos bëni pengesë në rrugën e PSP-së

  Komuniteti ndĂ«rkombĂ«tar qĂ« ndĂ«rmjetĂ«sonte nĂ« arritjen e MarrĂ«veshjes sĂ« PĂ«rzhinĂ«s, pas obstruksioneve qĂ« i bĂ«hen PSP-sĂ« nĂ« DSK, thekson se Katica Janeva duhet ta ketĂ« mbĂ«shtetjen e tĂ« gjitha institucioneve gjatĂ« zbatimit tĂ« hetimeve tĂ« plota dhe tĂ« pavarura. Garantuesit e MarrĂ«veshjes sĂ« PĂ«rzhinĂ«s nĂ« reagime tĂ« ndara pas ngjarjeve tĂ« djeshme, kujtojnĂ« se zgjidhja e krizĂ«s politike Ă«shtĂ« kyçe...

Ristoska: Jemi të brengosur sepse institucioni shtetëror refuzon të zbatoj urdhër gjyqësor

Prokurorja Lençe Ristoska sot nĂ« konferencĂ« shtypi njoftoi se hetuesit dhe prokurorĂ«t e PSP-sĂ« ende nuk kanĂ« arritur tĂ« arrijnĂ« marrĂ«veshje me DrejtorinĂ« e Sigurimit dhe KundĂ«rzbulimit qĂ« t’u mundĂ«sojnĂ« qasje prokurorĂ«ve tĂ« PSP-sĂ« deri tek sistemet e pĂ«rgjimit. “Ne nga Gjykata Themelore Shkupi 1 kemi marrĂ« dy urdhra gjyqĂ«sore. NjĂ«ra Ă«shtĂ« pĂ«r marrjen e dokumentacionit zyrtar tĂ« DSK-sĂ« qĂ«...

Andonov: Janeva vë në pikëpyetje sigurinë nacionale

Katica Janeva bĂ«ri presedencĂ« qĂ« mund tĂ« cenoj sigurinĂ« nacionale, akuzoi zv/ ministri plotĂ«sues i brendshĂ«m, Oliver Andonov, drejtori i ByrosĂ« sĂ« sigurisĂ« publike, Mitko Çavkov dhe drejtori i DSK-sĂ«, Viktor Atanasovski, pas deklaratave qĂ« mĂ« ora 1 pas mesnatĂ«s i dha prokuroret speciale, Katica Janeva dhe Lençe Ristoska. Andonov akuzoi JanevĂ«n se nuk Ă«shtĂ« profesioniste dhe se ka bĂ«rĂ«...

Janeva: 12 orë qëndrojmë në vend, DSK nuk na mundëson qasje deri tek të dhënat

Tashmë 12 orë jemi në Drejtorinë e Sigurisë dhe Kundërzbulimit dhe ende qëndrojmë në vend, nuk kemi qasje deri tek dokumentet për të cilat kemi urdhër gjyqësor, tha prokurorja speciale Katica Janeva, e cila sot më ora 1 pas mesnatës, u prononcua për mediat para MPB-së. "Nuk do të largohemi derisa të mos veprojmë sipas urdhrave gjyqësor. Unë do të...

Janeva: Kemi hyrë në DSK me urdhra nga gjykata që të shohim kush ka përgjuar

Prokurorja speciale, Katica Janeva sot me ekipin e saj është futur në Drejtorin e Sigurimit dhe Kundërzbulimit dhe paralajmëroi se prej atje nuk do të del derisa ta mos e kryej punën e saj. "Jemi futur në DSK që më në fund të mësohet kush ka përgjuar, nëse DSK apo shërbimet e huaja- deklaroi sot para godinës së MPB-së, prokurorja...

Spasovski: Qeveria krijoi kushte për puç në MPB

Qeveria krijoi kushte pĂ«r puç nĂ« MPB, deklaroi sot nĂ« konferencĂ« shtypi ministri i brendshĂ«m, Oliver Spasovski. Ai theksoi se Ă«shtĂ« pamundĂ«suar nga Qeveria qĂ« tĂ« menaxhoj me MinistrinĂ«, “nĂ« kĂ«to moment shumĂ« tĂ« vĂ«shtira pĂ«r shtetin” dhe tĂ« pĂ«rgjigjet pĂ«r “pasojat nga kaosi i kĂ«tillĂ« i krijuar me vetĂ«dije brenda nĂ« Ministri”. “Qeveria, pĂ«r arsye tĂ« pashpjeguara pĂ«r mua,...

Pajisjen e përgjimit e kanë përdorur edhe persona jashtë DSK-së dhe MPB-së

Prokuroria speciale ka prova se pajisjen pĂ«rveç persona qĂ« punojnĂ« nĂ« MPB, e kanĂ« pĂ«rdorur “persona tjerĂ«â€ jashtĂ« MinistrisĂ«, deklaroi prokurorja e PSP-sĂ«, Lençe Ristovska. Ristovska theksoi se pĂ«r cilĂ«t “persona tjerĂ«â€ bĂ«het fjalĂ« dhe sa Ă«shtĂ« numri i tyre s’mund tĂ« njofton sepse kjo Ă«shtĂ« nĂ« suazat e procedurĂ«s para- hetimore qĂ« e zhvillon PSP. “PĂ«r momentin atĂ« qĂ« e...

PSP hapi hetim pĂ«r lĂ«ndĂ«n “Fortesa” pĂ«r shkatĂ«rrimin e sistemit tĂ« pĂ«rgjimit joligjor nĂ« MPB

PSP sot hapi aksionin mĂ« tĂ« ri me emrin “Fortesa”. Siç njoftoi prokurorja Lençe Ristovska, nĂ« kĂ«tĂ« hetim janĂ« pĂ«rfshirĂ« pesĂ« zyrtarĂ«, kryeshefa nĂ« MPB qĂ« kanĂ« keqpĂ«rdorur pozitĂ«n e tyre dhe nĂ« gjysmĂ«n e parĂ« tĂ« vitit tĂ« kaluar kanĂ« shkatĂ«rruar pajisje pĂ«r ndjekje joligjore tĂ« komunikimeve. NĂ« hetim dyshohet edhe ish ministrja e brendshme, Gordana Jankulloska e cila...

Mijalkov ka urdhëruar arrestimit çnjerëzor dhe brutal të Boshkoskit

Ish drejtori i DSK-sĂ«, Sasho Mijalkov Ă«shtĂ« i dyshuari i parĂ« nĂ« aksionin “Tortura” pasi i ka organizuar dhe i urdhĂ«ruar gjashtĂ« tĂ« dyshuarit tjerĂ«, pjesĂ«tarĂ« tĂ« njĂ«sitit “Alfa” qĂ« nĂ« mĂ«nyrĂ« çnjerĂ«zore dhe brutale tĂ« arrestojnĂ« liderin e partisĂ« “TĂ« bashkuar pĂ«r Maqedoni” Lube Boshkoski, njĂ« ditĂ« pas zgjedhjeve tĂ« vitit 2011. Arrestimin e Boshkoskit ku policĂ«t tejkalojnĂ« autorizimet...