fbpx
Tag: дебата

tag: дебата

Gazetaria nuk është tërheqëse për të rinjtë për shkak të pagave të ulëta dhe mungesës së besimit në mediat e lira

Në onlajn debatin “Kujt i mbetet gazetaria”, të organizuar nga Sindikata e pavarur e gazetarëve dhe punëtorëve të mediave (SPGPM), gazetarë më të rinj dhe redaktorë me përvojë debatuan për arsyet për të cilat ky profesion është më pak tërheqës për brezat e rinj dhe më pak studentë regjistrohen në studimet pasuniversitare të gazetarisë, shkruan Meta.mk. Sipas gazetarit Milena Atanasoska Manasieva, nga...

Zaev i gatshëm për ballafaqim në televizion, Gruevski mendohet

Debati për politikat ekonomike mes ministrit të financave, Kiril Minoski dhe zv- ministri plotësues Kire Naumov, prej 16 shtatorit dhe ai i djeshmi (6 tetor 2016) mes ministrit të brendshëm Oliver Spasovski dhe zv- ministrit plotësues Oliver Andonov, edhe krahas të gjitha dobësive, megjithatë janë fije shprese për më shumë se një dekadë ballafaqimet e bllokuara të ndërsjella të...

Kambovski: Trup të fuqishëm të ekspertëve për revidim të ligjeve për gjyqësorin

Formim të një trupi të ekspertëve që në bashkëpunim me Ministrinë e drejtësisë do të bëjnë revidimin e më shumë ligjeve nga fusha e gjyqësorit, propozoi kryetari i ASHAM, Vlado Kambovski në debatin e sotëm shkencor kushtuar pavarësisë së gjyqësorit. Kambovski vlerëson se çështja e pavarësisë së gjyqësorit nuk është çështje e opsioneve politike, por e të drejtave dhe...

Kallajxhiev: Mos të hymë në kurthin se çdo gjë duhet të përfundoj deri më 15 shtator

“Mendoj se tërë këtë tregim po e menaxhon opozita shumë keq- edhe më tej t’i mbaj anash shoqatat profesionale dhe sektorin e OJQ-ve. Ne jemi vendosur në situatë që të vendoset për ndonjë ligj esencial, që do të ketë ndikim në historinë e Maqedoni, a do të mund prej fillimit të krijohet shteti juridik. Opinioni s’duhet të futet në...

Debat në kampin para Qeverisë: Çfarë Maqedonie duam pas daljes nga kriza?

Në “Kampin e lirisë” para Qeverisë sot prej orës 18:00 do të mbahet debat me temë: “Çfarë Maqedonie duam pas daljes nga kriza? Vizionet, pozicionet dhe politikat”. Në këtë temë do të debatojnë përfaqësues të OJQ-ve dhe kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev. Debatuesit nga sektori civil do të jetë Natalia Popovska nga “Transparent National- Maqedoni”, gazetari Muhamed Zeqiri, Dona Kosturanova...

Euro –deputetët kërkojnë përgjegjësi nga liderët, por edhe nga BE për krizën në Maqedoni

Sot vonë pasdite në Strasburg është mbajtur sesioni plenar i Parlamentit Evropian ku euro- deputetët debatonin rreth krizës aktuale politike në Maqedoni dhe për ngjarjet e para do kohe në Kumanovë. Vlerësimi i përgjithshëm nga takimi është se vendi gjendet në krizë të thellë politike. Ata ftuan në përgjegjësi nga liderët e partive politike në vend, por edhe në përgjegjësi...

Orav: Maqedonia ka problem me demokracinë, lirinë dhe drejtësinë

Ambasadori i BE-së në Maqedoni, Aivo Orav, deklaroi se shteti ka probleme serioze në pikëpamjen e vlerave të demokracisë, lirisë dhe të drejtave të cilat po i promovon Bashkimi Evropian. Orav në debatin “BE duhet të zgjerohet dhe t’i përfshijë vendet e Ballkanit Perëndimor” tha se momentet e vetme pozitive nga viti i kaluar për vendin janë protestat e qeta...

OJQ: Gjuha e urrejtjes në vend të lirisë së të shprehurit

Në Maqedoni në vend të lirisë së shprehjes ekziston fjalori i urrejtjes, thonë organizatat joqeveritare, që sot në Tetovë ishin pjesë e debatit me titull “Liria e shprehjes”. Ofendimet dhe shpifjet që i përjetojnë kategoritë e ndryshme të qytetarëve, rrallë marrin epilog gjyqësorë, theksoi aktivisti civil, Bekim Asani. “Kjo gjuhë e urrejtjes ka përhapje të madhe në Tetovë. Duke pasur parasysh...

“Plenumi i shkollave të mesme” ftoi Unionin e shkollave të mesme në debat

 “Plenumi i shkollave të mesme” ftoi Unionin e shkollave të mesme në debat publik në të cilin do t’i ballafaqojnë qëndrimet dhe argumentet e tyre dhe në të cilin do të diskutojnë për kërkesat e tyre. “Plenumi i shkollave të mesme dhe lëvizja autonome e cila lufton dhe do të luftoj për të drejtat e të gjithë nxënësve të shkollave...

Grupi punues do të përpiloi ligjin për arsimin e lartë

  Muajin e ardhshëm do të përpilohet analizë në bazë të të cilës do të definohet ligj i ri për arsim të lartë. Kjo është marrëveshja e takimit të sotshëm në Rektoratin e universitetit “Shën Cirili dhe Metodi”, mes përfaqësuesve të rektoratit, Plenumit Studentor dhe Plenumit të Profesorëve, Ministrisë së Arsimit si dhe qeverisë. Pas debatit 4 orë e gjysmë, gazetarëve...

Duroni: Do të ngulfatemi vetëm edhe dy tre vjet

Shteti është i painteresuar për ajrin e ndotur që thithin qytetarët. Në vend të vendosjes së filtrave për ndotësit e mëdhenj, qeveria investon në përmendore. Këto ishin reagimet e ekologjistëve të shprehura para përfaqësuesve të Ministrisë së Ekologjisë dhe Qytetit të Shkupit gjatë debatit “Ndotja në Maqedoni – lufta për ajër të pastër”, të organizuar nga Qendra për gazetari...

Gruevski : Nëse ekzistojnë argumente thelbësore, do ta tërheqim ligjin

„ “Ligji nuk është sjellë. Faza e parë është kaluar, ka edhe fazë të dytë, ka mundësi për amendamente. Asgjë nuk ka përfunduar. Ne jemi të gatshëm ta tërheqim, dhe sërish ta lëshojmë ligjin në formë të korrigjuar. Mirëpo, duhet të dëgjojmë argument thelbësorë për këtë”, tha kryeministri Nikolla Gruevski në ditarin e lajmeve të Sitlit -Kishte debat serioz, kishte njerëz...

Ademi: Do të pranohen propozimet në formë të amendamenteve nga grupet e deputetëve

Deri në fund do të angazhohem që t'iu jepet fund dukurive negative në arsim, sepse përgjegjësia jonë është që të sigurojmë arsim cilësorë për shoqëri të shëndosh dhe vizion evropian të shtetit tonë. Shpresoj që për këtë të kem edhe mbështetjen e juaj, të komunitetit të akademikëve- theksoi ministri i arsimit dhe shkencës, Abdilaqim Ademi, në debatin publik që...

Gruevski : Ju ftuam që të argumentoni e jo të anuloni

Debati për Ligjin e arsimit të lartë filloi në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, por në të nuk marrin pjesë profesorët e “Plenumit të Profesorëve” dhe anëtarët e “Plenumit të Studentëve”. Më herët, me kërkesë të profesorëve, kryeministri Nikolla Gruevski e zhvendosi debatin prej hotelit “Aleksandar Palas” në Kuvendin e R. së Maqedonisë. Kryeministri Nikolla Gruevski tha se shpreson që në...

Debati filloi në Kuvend, profesorët refuzuan të marrin pjesë

Debati për Ligjin në arsimin e lartë filloi në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, por në të nuk marrin  pjesë profesorët e “Plenumit të Profesorëve”. Më parë, me kërkesë të profesorëve kryeministri Nikola Gruevski, debatin e zhvendosi në hotelin “Aleksandar Palas” në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë. Ndërkaq, derisa Vankovska jepte deklaratë për mediat, kryeministri i ftoi në debat. Kur profesorët...