Në “Kampin e lirisë” para Qeverisë sot prej orës 18:00 do të mbahet debat me temë: “Çfarë Maqedonie duam pas daljes nga kriza? Vizionet, pozicionet dhe politikat”. Në këtë temë do të debatojnë përfaqësues të OJQ-ve dhe kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev.

Debatuesit nga sektori civil do të jetë Natalia Popovska nga “Transparent National- Maqedoni”, gazetari Muhamed Zeqiri, Dona Kosturanova nga Këshilli nacional rinor i Maqedonisë, Irena Stefkoska –Vox Academica, Nikolla Pisarev nga Qendra e arteve bashkëkohore, Urania Pirovska nga Komiteti i Helsinkit për të drejtat e njeriut, Sllavço Dimitrov nga Koalicioni “Të drejtat gjinore dhe shëndetësore të komuniteteve të margjinalizuara” dhe Vlladimir Lazareviq nga “Heltgruper”.

Moderator i debatit do të jetë Marjan Zabrçanec nga Plaftorma për politike civile “Ajde”