Studentët dhe nxënësit e shkollave të mesme paralelisht,  në mesditë, do të fillojnë marshet kundër reformave  të papërshtatshme në arsim.

“Plenumi i Studentëve” marshin e tij  e nisi nga Universiteti i “Shën Kirilit dhe Metodit” për të përkrahur nxënësit e shkollave të mesme të cilët kërkojnë matematika të mos jetë lëndë e obligueshme në maturën shtetërore.

“Plenumi i shkollave të mesme”, protestat i filloi nga parku i qytetit në Shkup. Ku iu bashkëngjitën prindërit dhe mësimdhënësit. Të dy marshet do të takohen para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë ku protesta duhet të përfundoj.

Edhe nxënësit edhe studentët mbajnë transparentë me përmbajtje kundër reformave të papërshtatshme.