fbpx
Tag: средношколци

tag: средношколци

U shpall thirrja për garë të shkollave të mesme “Burimet ujore në vendbanimin tim: e kaluara, e tashmja, e ardhmja”

Me rastin e Ditës Botërore të ujit – 22 marsi dhe me qëllim për të përqendruar vëmendjen e nxënësve të shkollave të mesme në rëndësinë e menaxhimit të qëndrueshëm të ujit, organizata civile Eco Logic në bashkëpunim me Institutin për studime të komunikimeve në kuadër të fushatës “Qartëso gjithçka” shpall thirrjen për nxënës të shkollave të mesme nga pjesa...

Nxënësit e shkollave të mesme protestojnë të hënën: “Probleme komplekse nuk mund të zgjidhen me përgjigje të thjeshta”

Mësim të kombinuar ose hibrid si mënyra më efektive e mësimdhënies në kohë të pandemisë dhe qasje e decentralizuar – secila komunë dhe shkollë të vendosë veçmas për mënyrën më të sigurt për të realizuar mësimin, do të kërkojnë nxënësit e shkollave të mesme në protestën e planifikuar për të hënën. Protesta do të fillojë para Ministrisë së Arsimit...

RMV, nga viti në vit numri i nxënësve dhe studentëve që akomodohen në internate dhe konvikte zvogëlohet RMV, nga viti në vit numri i nxënësve dhe studentëve që akomodohen...

Gjatë shtatë viteve të fundit, numri i studentëve që akomodohen në internate dhe konvikte gjatë shkollimit ka rënë për 29 përqind. Internatet për nxënës dhe konviktet ofrojnë akomodim dhe ushqim, por numri i atyre që qëndrojnë në to me kalimin e viteve po zvogëlohet. Kështu, nëse në vitin akademik dhe akademik 2012/2013 numri i tyre i përgjithshëm ishte 8.134...

Studentët dhe nxënësit në marsh kundër reformave të papërshtashme

Studentët dhe nxënësit e shkollave të mesme paralelisht,  në mesditë, do të fillojnë marshet kundër reformave  të papërshtatshme në arsim. “Plenumi i Studentëve” marshin e tij  e nisi nga Universiteti i “Shën Kirilit dhe Metodit” për të përkrahur nxënësit e shkollave të mesme të cilët kërkojnë matematika të mos jetë lëndë e obligueshme në maturën shtetërore. “Plenumi i shkollave të mesme”,...

Bojkotit iu bashkëngjitën edhe nxënësit e shkollave të mesme në Tetovë

Me bojkot të mësimit dhe tubim protestues në sheshin e qytetit, nxënësit e vitit të parë dhe të dytë që ndjekin mësimin në gjuhën shqipe në gjimnazin “Kiril Pejçinoviq” në Tetovë, treguan revoltin e tyre kundër testimit ekstern. Në tubim morën pjesë rreth 200 nxënës, të cilët mbanin parulla në gjuhën shqipe “Stop për testimin ekstern” dhe “Nuk dorëzohemi”. “Nxënësit...

“Plenumi i shkollave të mesme” ftoi Unionin e shkollave të mesme në debat

 “Plenumi i shkollave të mesme” ftoi Unionin e shkollave të mesme në debat publik në të cilin do t’i ballafaqojnë qëndrimet dhe argumentet e tyre dhe në të cilin do të diskutojnë për kërkesat e tyre. “Plenumi i shkollave të mesme dhe lëvizja autonome e cila lufton dhe do të luftoj për të drejtat e të gjithë nxënësve të shkollave...

Protesta nga nxënësit e shkollave të mesme në Veles: Jo testimit ekstern

Nxënësit e shkollave të mesme profesionale dhe të gjimnazit “Koço Racin”, së bashku me prindërit dhe profesorët, sot dolën të marshojnë në shenjë proteste për shkak të modelit të ri të maturës shtetërore dhe mënyrës se si bëhet testimi ekstern, transmetoi Radio MOF. Duke brohoritur “Nuk duam testim ekstern” dhe “Nuk duam matematikë”, ata paralajmëruan se aktivitet e tyre do...