fbpx

Kuvendi do të shpall konkurs për emërimin e anëtarëve të KSHZ

-

Deputetët sot në seancë plenare duhet të miratojnë vendimin Kuvendi të shpall konkurs për emërimin e anëtarëve të KSHZ-së.

Në përbërjen e këtij Komisioni, sipas Kodit të ri zgjedhor, duhet të ketë tre njerëz nga pushteti, tre nga opozita dhe tre ekspertë.

Të gjithë kandidatët e interesuar, fletëparaqitjen dhe biografinë si dhe dokumentet e nevojshme, origjinal apo kopje të vërtetuar në noter, duhet t’i dorëzojnë më së voni tetë ditë nga shpallja e vendimit.

Vendimi i Parlamentit do të publikohet në Gazetën zyrtare dhe në gazetat ditore “Veçer”, “Dnevnik” dhe “Lajm”.

Anëtarët e KSHZ-së të propozuar nga partitë politike patjetër duhet të:

Të jenë shtetas të Maqedonisë me vendbanim afatgjatë;

Të jenë jurist të diplomuar me të paktën pesë vite përvojë pune;

Të mos jenë anëtarë të organeve të partisë.

Anëtarët e KSHZ që nuk zgjidhen me propozim të partive politike duhet të :

 

Të jenë shtetas të Maqedonisë me vendbanim afatgjatë;

Të kenë të kryer arsimin e lartë me të paktën pesë vite përvojë pune;

Të mos jenë anëtarë të organeve të partisë të paktën 2 vite

Të mos ketë qenë dhe të mos jetë bartës i ndonjë postit publik në shtet apo pushtetit lokal

Të mos jetë mbështetës publik i pushtetit apo opozitës

Të ketë njohuri profesionale dhe përvojë në fushën e zgjedhjeve dhe proceseve zgjedhore

Нашите вести во вашето сандаче

Секој ден во 17 ч. добивајте ги вестите од Новинската агенција Мета директно на вашата електронска адреса.

Ве молиме одберете на кој начин сакате да добивате информации од нас:
Можете да се отпишете од оваа листа преку линкот на крајот од нашите пораки.