fbpx
Tag: Anëtar

tag: anëtar

Trupi ad-hok nuk arriti të zgjedh anëtarin e pestë para takimit të liderëve

Katër anëtarët e trupit ad- hok për rregullimin e mediave edhe sot nuk arritën të merren vesh për anëtarin e pestë, që pritet të jetë shqiptar. Lubomir Kostovski i emëruar nga LSDM thotë se edhe pse situata ka qenë pranë finalizimit, dikush emërimin e anëtarit të pestë dëshiron ta problematizoj. “S’kemi marrëveshje edhe pse thuajse çdo gjë ishte kryer. U takuam...

Sot takimi i parë i anëtarëve të trupit ad- hok për rregullimin e mediave

Sot më orën 14, anëtarët e trupit ad- hok do ta mbajnë takimin e parë në Agjencinë e shërbimeve audio dhe audio- vizuale, mëson “Meta”. Kryetari i ASHMAA, Zoran Trajçevski e ka konfirmuar lajmin se, duke theksuar se sot do të prezantohen vendimet, për  të propozuarit e VMRO – DPMNE-së, Sllagjana Dimishkovës dhe Cvetin Çilimanov dhe atyre të LSDM-së, Lubomir...

KSHZ sot vendos për hapat e mëtutjeshëm

KSHZ pritet sot të mbaj takim pune ku do të diskutoj se si do të veproj më tutje, pasi konfirmoi se në zgjedhjet e 5 qershorit do të merr pjesë vetëm një koalicion. Nisma për këtë takim pune është e anëtarëve të Komisionit nga radhët e BDI-së dhe LSDM-së ndërsa nga epilogu i takimit të sotëm do të varet nëse...

Anëtarët e KSHZ nga radhët e LSDM lëshuan seancën

Igor Milev dhe Violeta Duma anëtar të KSHZ-së nga LSDM lëshuan seancën në të cilën debatohej për atë se sa do të kontrollohen në terren nga 310.000 votues, konfirmojnë për "Meta" nga KSHZ. Para pauzës anëtarët e KSHZ-së kanë biseduar për votuesit që janë jashtë shtetit ndërsa gjenden në listat e zgjedhësve dhe mund të votojnë nga Diaspora. Më herët, Komisioni...

Stavreski sot pritet të dëshmoj para Komisionit anketues

Ministri i financave Zoran Stavreski sot më orën 14.30 duhet të dëshmoj para Komisonit anketues lidhur me skandalin e përgjimeve. Pritet numri një i financave si dhe kryeministri të thirren në nenin , paragrafi 4 nga rregullorja për punën e Komiisonit dhe seanca të jetë e mbyllur. Sipas rregullores, fillimisht pyetje do të parashtrojnë dy deputetë nga VMRO DPMNE, një nga...

LSDM: VMRO DPMNE bllokon ekspertët për KSHZ-në që postojnë statuse në Facebook

Procesi për emërimin e ekspertëve në KSHZ është i bllokuar. Nuk bëhet fjalë vetëm për emrat, por partitë kanë koncept të ndryshëm për atë se çfarë do të thotë Marrëveshje e Përzhinos, tregojnë burime nga procesi bisedues për “Meta”. Sipas të dhënave tona, për LSDM-në nuk është e pranueshme ekspertët të emërohen me “amin” nga partia politike. Burime nga LSDM...

Kuvendi do të shpall konkurs për emërimin e anëtarëve të KSHZ

Deputetët sot në seancë plenare duhet të miratojnë vendimin Kuvendi të shpall konkurs për emërimin e anëtarëve të KSHZ-së. Në përbërjen e këtij Komisioni, sipas Kodit të ri zgjedhor, duhet të ketë tre njerëz nga pushteti, tre nga opozita dhe tre ekspertë. Të gjithë kandidatët e interesuar, fletëparaqitjen dhe biografinë si dhe dokumentet e nevojshme, origjinal apo kopje të vërtetuar në...