Kreu i LSDM-së, Zoran Zaev sonte ka marrë mbështetje të njëzëshme nga partnerët e koalicionit të mos të marrin pjesë më 24 prill.

“LSDM dhe partnerët e koalicionit janë të vendosur në zbatimin e zgjedhjeve korrekte dhe demokratike. Lista zgjedhore duhet të pastrohet. Duhet të sigurohet informim profesional të mediumeve. Vetëm zgjedhje të tilla janë në interes të qytetarëve të Maqedonisë dhe vetëm në zgjedhje të tilla opozita merr pjesë. Për LSDM dhe partnerët e koalicionit nuk janë të pranueshme zgjedhjet e 24 prillit. LSDM dhe opozita e bashkuar nuk do të marrin pjesë në zgjedhjet e 24 prillit” thonë nga LSDM.

Në lidhje me pjesëmarrjen e ministrave dhe zv-ministrave të opozitës në Qeveri është konstatuar se ky vendim është marrë nga organet qendrore dhe trupat e partive nga opozita e bashkuar. Nga LSDM njoftojnë se organet qendrore dhe trupat e partive të opozitës së bashkuar pasi të marrin vendim për pjesëmarrje në Qeveri, i njëjti do të njoftohet për opinion.