На денешната седница на Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни услуги (ААВМУ) на дневниот ред, меѓу другите точки, е информацијата во врска со доставено барање за одземање лиценца на Телевизија „24 Вести“, стои во најавата објавена на веб-страницата на ААВМУ.

Точката на дневниот ред е веднаш по предлог-одлука за промена на сопственичката структура на Телевизија „24 Вести“ од Штип.

Како што дознава „Мета“ од извори во ААВМУ, барањето за одземање на лиценцата на ТВ „24 Вести“ е поднесено од сопственик на медиум, но, велат нашите извори, барањето е неосновано и сосема сигурно е дека на седницата што почнува во 14 часот ова барање за одземање на лиценцата на конкурентен медиум нема да биде прифатено.