На саемот за вработување, што денеска ќе се одржи во Штип, 32 компании ќе ги престават потребите за работна сила  во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија.

На саемот ќе се обрати директорот на АВРМ, Влатко Поповски, а предвидено е одржување на панел-дискусија за работодавци, како и информативна средба за млади.