Тито Петковски и Андреј Жерновски денеска треба да се сретнат со лидрот на СДСМ, Зоран Заев, а се очекува да присуствуваат и пратеници од НСДП и од ЛДП.

Според најавите, главни теми на состанокот се очекува да бидат стратегијата за натамошно дејствување на опозицијата и бојкотот на парламентот.