Во однос на истиот лански период номинално е зголемена за 0,1, а реално за 0,4 отсто

Просечната месечна нето-плата во Хрватска за август изнесувала 5.516 куни (721,5 евра), што номинално е за 0,3, а реално за 0,2 отсто пониско во однос на јули.

Во однос на август минатата година, просечната месечна исплатена нето-плата номинално била поголема за 0,1, а реално за 0,4 отсто, покажуваат податоците на хрватскиот Државен завод за статистика.

Просечната нето-плата во првите осум месеци од оваа година изнесува 5.510 куни (720,7 евра), што во однос на истиот лански период номинално е зголемена за 0,1, а реално за 0,4 отсто.