Претседателот на Владата, Никола Груевски, и охридскиот градоначалник, Никола Бакрачески, денеска, свечено, ќе го отворат новиот асфалтиран пат и ќе го пуштат во употреба новиот водоводен систем во надезерското село Елшани.

Реконструкцијата на патната делница, од автокампот Елешец на меѓународниот пат Охрид – Свети Наум до Елшани, е во должина од 2.258 метри.

Вкупната вредност на проектот е 7,6 милиони денари, а изведувач е акционерското друштво „Илинден“ од Струга.

Проектот е на Општина Охрид, со поддршка на Владата и на Светска банка.

Со реконструкцијата на патниот правец и на водоводот, се решава повеќедеценискиот проблем на жителите на Елшани, а истовремено, се создаваат услови за иден развој на ова населено место, како туристичка населба.