„Мајкрософт“ неодамна го отфрли брендот „Нокиа“ и го замени со брендот „Мајкрософт лумиа“, но тоа не значи дека политиката на објавување уреди исто така ќе биде сменета.

Неодамна се појавија информации дека „Мајкрософт“ подготвува неколку нови модели кои би требало да бидат објавени во следните неколку месеци. Денешните информации говорат дека два телефона „лумиа“ добиле сертификат, а се очекува да се појават на пазарот и да бидат ценовно достапни модели. Едниот од нив го носи кодното име РМ-1069, а се очекува да има четириинчен екран со резолуција од 480×800 пиксели.

Ова е само уште една потврда дека „Мајкрософт“ има планови да се фокусира на пристапни модели и така да го зголеми својот удел на пазарот, што е и логично имајќи предвид дека моделот „нокиа лумиа 520“ беше најпродаван виндоус-телефон.