Градоначалникот на Општина Кавадарци, Митко Јанчев кој беше разрешен од сите партиски функции во ВМРО-ДПМНЕ повика на протест со цел оставка на лидерот, Христијан Мицкоски.

„Почитувани, Митко Јанчев, претендент за претседател на ВМРО-ДПМНЕ, повикува на мирен протест на 02 ноември (понеделник) во 19 часот пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ ( Белата палата).Протестот е со една единствена цел, повикување за оставка на Христијан Мицковски,“ пишува на неговиот фејсбук-профил.

Неговиот повик е возобновување на барањето на старото членство на ВМРО-ДПМНЕ кое по загубата на изборите беше гласно во барањата за оставка на Мицкоски.