Фото: Кабинет на претседателот Стево Пендаровски

Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија, поради трагичниот настан во модуларната болница во Тетово, известува дека се откажуваат најавените настани по повод 8 Септември, Денот на независноста.

Претходно веќе закажани настани за денешниот ден одложија Министерството за животна средина, Министерството за образование и наука и Фондот за иновации и технолошки развој.