fbpx
Пребарај

Велес топилница - Резултати од пребарувањето

Ако не сте задоволни со резултатите, пребарајте уште еднаш

Нов довод за струја ќе го забрза чистењето на депонијата на Топилницата во Велес

Изградбата на довод за електрична енергија до депонијата на велешката Топилница е неопходна за да се забрза ископувањето на суровината и извозот на троската....

Десет камиони со згура од топилницата во Велес заминаа за Србија и Косово

Десет камиони со згура од почетокот на неделава од велешката топилница заминаа за Србија и Косово. Процесот на извезување на техногената минерална суровина веќе...

Компанија заинтересирана за згурата од Топилница ќе го посети Велес

Нова компанија, заинтересирана да ја купи техногената минерална суровина од Топилница, на крајот од месецов треба да го посети Велес, а до средината на...

Железото од велешка Топилница нема опасни материи, може да се сече и продава на...

Компанијата „Метрудхем“, која е сопственик на велешката Топилница, ќе може да продолжи да сече отпадни метални делови од некогашниот индустриски капацитет и да ги...

Згурата од велешка Топилница се извезува во Турција, а наскоро и во Албанија

Згурата од Топилницата во Велес се извезува во Турција, а до крајот на годината ќе почне да се носи и во Албанија. Концесионерот „Кепс...

Концесионерот што копа згура од Топилница бара измена на дозволата, Општината вели му фали...

Извозот на згура од велешката Топилница последните два месеци се заплетка во процедури низ локалните и државните институции. Од компанијата „Кепс монт груп“ за...

„Метрудхем“ нема да смее да сече метал во Топилница додека не изработи Елаборат за...

Компанијата „Метрудхем“, сопственик на објектот на велешката Топилница, ќе треба да изработи елаборат за заштита на животната средина, пред да продолжи со сечење на...

Пожар изби во велешката топилница, фирма сече железо, а не се знае дали има...

Експлозија и пожар во велешката топилница ги вознемири жителите на градот, кој повеќе од четири децении се бори со последиците од работата на овој...

Згурата од Топилница ќе се сепарира во затворен систем за да не се крева...

Нова, модерна сепарација за минералната техногена суровина, ќе се монтира покрај отпадот на депонијата на некогашната Топилница во Велес. Се работи за најнова опрема...

Згурата од велешката топилница ќе се сепарира на струја и од март забрзано ќе...

Сепарирањето на минералната техногена суровина од отпадот на депонијата на некогашната Топилница во Велес ќе се работи на струја. Инвестицијата на концесионерот, компанијата „Кепс...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ