This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Apr 23 15:10:24 2018 / +0000 GMT

Завршува Меѓународниот студентски филмски фестивал „Филмоција“ во Охрид
Во Охрид денеска завршува Меѓународниот студентски филмски фестивал „Филмоција“, во организација на Институтот за филм – Филмска академија.

Во 11 часот ќе биде прикажан анимираниот филм „Тор и легендата за Валхала“, синхронизиран на македонски јазик. Проекцијата за  љубителите на анимирани филмови ја овозможија „Узенгија дистрибуција“ и Агенција за филм на Република Македонија .

Од 12 часот ќе има средба на филмски работници.

Свеченото затворање е во 17 часот, додека од 20 часот македонска премиера ќе има филмот „Триото од Белвил“ на познатиот режисер Силвиан Комет, номиниран за две награди „Оскар“.
Проекцијата ќе биде придружена од музичка изведба во живо на музичарот и композитор Дејан Петровиќ.
Post date: 2017-03-12 10:45:26
Post date GMT: 2017-03-12 09:45:26
Post modified date: 2017-03-12 17:44:36
Post modified date GMT: 2017-03-12 16:44:36
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com