Врховен ги ослободи обвинетите за „Монструм“ и им определи други мерки за претпазливост


       
Скопје, 1 декември, 2017 - 16:23 (META) 

Врховниот суд денеска донесе решение со кое обвинетите во случајот „Монструм“, кои беа осудени на доживотни затворски казни, се пуштени на слобода.

На обвинетите Агим Исмаиловиќ, Фејзи Азири, Хаки Азири и Сами Љута им се определени други мерки за претпазливост, односно забрана за напуштање на живеалиште, односно престојувалиште, како и двапати неделно јавување пред Основниот суд Скопје 1.

Врховниот суд ги укина шесте доживотни казни и со пресуда го врати предметот во нов судски процес.

Со решението се укинуваат пресудите на Кривичниот суд од пред три години и потврдата на пресудата од Апелацискиот суд.