ДИК имала технички проблеми со апликацијата за проверка на граѓаните во избирачкиот список


       
Скопје, 5 декември, 2016 - 21:43 (META) 

Државната изборна комисија вечерва соопшти дека во текот на денешниот ден имале одредени технички проблеми со апликацијата за проверка на граѓаните во избирачкиот список.

„Информираме дека апликацијата за проверка на податоците во избирачкиот список за граѓаните кои ќе гласаат во избирачките места на територијата на Република Македонија веќе е функционална и достапна. Во текот на утрешниот ден ќе биде достапна и апликацијата за проверка на податоците во избирачкиот список за лицата кои ќе гласаат во дипломатско-конзуларните претставништва и во конзуларните канцеларии во странство“, стои во соопштението.

Од Комисијата наведуваат дека техничките проблеми немаат никакви последици ниту влијание врз избирачкиот список, организацијата, како и врз спроведувањето на претстојното гласање за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија.