Владата и СДСМ не можат да ја покријат својата неспособност со апсурдни прес-конференции на кои изнесуваат невистинити бројки и податоци, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција на портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски.

– Ставиле сè на куп, и за промоција на туризмот, и за плати на вработени, и за инфраструктура, и за сè, само за да ги напумпаат бројките и така да ја манипулираат јавноста. Доколу беа убедени Заев, Анѓушев и Тевдовски дека имаат  каков било резултат, сами ќе излегуваа да ги држат ваквите апсурдни прес-конференции – изјави Христијан Делев од ВМРО-ДПМНЕ.

Тој додаде дека Владата нема капацитет да работи во интерес на граѓаните, да привлекува инвеститори и да отвора нови работни места.

– Доколку имаше капацитет Заев да привлекува странски инвестиции, тоа ќе го направеше во Струмица и во индустриската зона Сачево, која со години зјае како празна ливада. Сега целта на црната економска тројка е цела Македонија да ја претвори во Сачево, која секој инвеститор ќе ја избегнува, а работниците ќе работат за ниски плати во нивните фирми – рече Делев.