Владата на 86. седница формираше Комитет за интеграција во НАТО, а со него претседава премиерот Зоран Заев, а негови заменици се вицепремиерите Радмила Шекеринска Јанковска, Бујар Османи и министерот за надворешни работи Никола Димитров.

Постојани членови на Комитетот се и министрите Оливер Спасовски, Рената Дескоска, Драган Тевдовски, Дамјан Манчевски, генерал – мајор Васко Ѓурчиновски, началник на генералштабот на АРМ, директорот на дирекција за безбедност на класифицирани информации Стојан Славески, националениот координатор за НАТО Стево Пендаровски, заменикот-министер за одбрана Беким Максути, заменикот-министер за внатрешни работи Агим Нухиу.

Од Влада соопштуваат дека во работата на Комитетот може да учествуваат и други членови на Владата и други релевантни чинители доколку се расправа за теми од нивната област.