Утре во Велес стрип изложба: Животот и состојбата на Ромите

Фото: Стрип центар на Македонија-Велес
Утре со почеток во 12 часот во библиотеката „Гоце делчев“ во велес ќе се одржи стрип изложба. Посетителите ќе имаат можност да ги видат најдобрите стрипови од ученичкиот стрип конкурс на тема „Животот и состојбата на Ромите“, а ќе се промовира публикуваниот каталог.
Изложбата којашто е завршен дел од Грантот „За нашите соседи и прилатели“ ја огранизира Стрип центар на Македонија-Велес со финансиска поддршка од Проектот на УСАИД за инклузија на Ромите кој го имплементира РОМАЛИТИКО -Институтот за истражување и анализа на политики.