За новата туристичка сезона, пловило со стаклено дно во водите на Охридското Езеро ќе привлекува туристи со можноста да се гледа подводниот свет, како во суперпопуларните туристички места.

Во Охрид од Кавадарци пристигна пловило со провидно дно со капацитет од 12 лица , кое на метар и половина под нивото на езерото, ќе им го нуди на туристите на уживање подводниот свет од езерото.

Извршен е технички преглед на пловилото и истото е беспрекорно безбедно за пловидба, изјави Горан Устијаноски, капетанот на Капетанија на Пристаништа на РСМ.

Пловилото ќе остане во каналот „Билјанини извори“ сè до регистрацијата и отпочнувањето со пловидба.

Пловилото е произведено во Хрватска, а е домашна инвестоција вредна 130.000 евра.