Во согласност со календарот за зголемување на акцизата за цигари, од 1 јули цигарите ќе поскапат за три денари.

Зголемувањето на цената на цигарите за три денари ќе биде до 1 јули 2016 година, по што во наредните седум години тие ќе поскапуваат по четири денари за една кутија годишно.