fbpx
Таг: старт-ап бизниси

таг: старт-ап бизниси

Startup Weekend Skopje со 11-то издание што ќе се одржи од 6 до 8 мај

Од 6 до 8 мај во Инофеит ќе се одржи 11-тото издание на Startup Weekend Skopje. По 2 години онлајн издание, оваа година настанот ќе се одржи во живо, информираат организаторите на настанот. „Startup Weekend Skopje e 54-часовен настан каде младите претприемачи имаат можност да ја презентираат и разработат својата иновативна стартап идеја! Многу повеќе од настан - Startup Weekend...

Меѓународната организација на трудот во Битола реализира прво Локално партнерство за вработување

Меѓународната организација на трудот (МОТ) го реализира првото Локално партнерство за вработување (ЛЕП) во Битола, во рамки на проектот „Зајакнување на социјалниот дијалог“. Со финансиска поддршка од 100.000 евра за спроведување на иновативните идеи за креирање работни места, се очекува развој на 40 нови бизнис идеи, финансирање на 8 старт-апи со доделување грантови, и креирање на дополнителни 40 квалитетни...

Во првиот Фаб Лаб на Технолошко-металуршкиот факултет младите иноватори ќе може да развиваат свои продукти

Млади иноватори на возраст од 15 до 29 години ќе можат да развиваат и тестираат иновативни идеи до создавање продукт-прототип во првата лабораторијата за производство и прототипирање Ино Фаб...