fbpx
Tags медиуми

Tag: медиуми

Ratajkovski nga pushteti do të merr mjete për të incizuar film dokumentar për zogj, akuzon LSDM

Krye- redaktori përgjegjës i servisit të parë programor të Televizionit maqedonas, Dime Ratajkovski është pjesë e projektit për të cilin pushteti do të ndaj 30.000 euro mjete të shtetit- akuzoi sot në konferencë shtypi, zëdhënësi i LSDM-së, Petre Shilegov. “Nga të gjithë skenaristët e njohur, nga të gjithë shtëpitë e produksionit në Maqedoni, ja pikërisht filmi dokumentar ku skenarin e...

Video regjistrimet nga arrestimi i Boshkosit zhduken nga interneti

Video- regjistrimet dhe tekstet nga kontributet e gazetarëve gjatë arrestimit të Lube Boshkoskit më 6 qershor 2011, janë zhdukur nga faqet e internetit të televizioneve që në atë kohë në mënyrë bombastike informimin për ngjarjen para restorantit “Vodenica”. Dje ekipi i Janevës shpalosi aksionin më të ri me titull “Tortura” për tejkalim të kompetencave gjatë arrestimit të Lube Boshkoskit. Gjatë kërkimit...

Dështojnë bisedimet për mediat- partitë nuk arrijnë marrëveshje

Ndërmjetësi belg Piter Vanhaute vonë mbrëma konfirmoi se partitë nënshkruese të Marrëveshjes së Përzhinos nuk kanë arritur marrëveshje lidhur me rregullimin e mediumeve. “Negociojmë në mënyrë intensive dhe atë që mund ta them është se për momentin nuk kemi marrëveshje” tha Vanhaute. Duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve se kush është fajtor për dështimin e bisedimeve, Vanhaute tha se në...

Vanhojte: Nëse ka vullnet të mirë, marrëveshja mund të arrihet për disa orë

Partitë politike duket se kanë afruar qëndrimet për reformat në media, një ndër çështjet e pazgjidhura nga Marrëveshja e Përzhinës. Palët në dialog sot bisedojnë rreth përbërjes së Agjencisë së medias, e cila thuhet të jetë pika e fundit e pazgjidhur në këtë dialog. “Çështja kryesore është agjencia e mediave si trup rregullues. Duhet ta rregullojmë mënyrën se si do...

Vanhoute: Vendimi njëanësh që të shkohet në zgjedhje shkatërroi besimin në proces

Nuk besoj se partitë duan më tej të punojnë bashkë dhe të tentojnë së bashku t’i arrijnë qëllimet, deklaroi ndërmjetësi belg në bisedimet rreth Marëveshjes së Përzhinos, Piter Vanhoute para takimit të sotëm të grupeve të punës në Klubin e deputetëve, që filloi prej orës 18. Si arsye kryesore për gjendjen e këtillë, Vanhoute theksoi datën e zgjedhjeve gjegjësisht “vendimin...

Selmani: Bisedimet për mediumet janë bllokuar me faj të pushtetit

Nuk e dimë nëse bisedimet për mediumet do të vazhdojnë. Unë sinqerisht prisja një raport të këtillë nga pushteti sepse mendoj se për ta mediumet janë instrument i rëndësishëm në mbajtjen e pushtetit, sesa të themi prokurori apo heqja dorë nga disa poste ministrore sepse sistemi i qeverisjes së kësaj garniture qeveritare është i tillë ku pa mediume nuk...

Mediumet pro- qeveritare “parashikojnë” skenar ukrainas të dielën

Përgatitje për kaos të opozitës nëpër rrugët e Shkupit apo përpjekje e pushtetit përmes mediumeve të afërta me të t’i demotivojnë dhe frikësojnë qytetarët të cilët planifikojnë të jenë pjesë e tubimit të madh protestuan, i caktuar për të dielën më 17 maj. Një pjesë e portaleve dhe mediumeve pro- qeveritare tanimë me të madhe dhe me intervale të shpeshtë...

Tragjedia në Veles e ktheu Maqedoninë në mediumet botërore

Maqedonia këtë javë ishte në fokusin e mediumeve botërore edhe atë me tre ngjarje: incidenti në Gushincë, kurora mortore dërguar deri tek gazetari Borjan Jovanovski si dhe vdekja e mbrëmshme e 14 emigrantëve në hekurudhë Veles- Shkup. Tre incidentet që ndodhën në periudhë prej tre ditëve, u gjetën në mediumet e famshme botërore përfshirë “Euro News”, “ABC”, Hafington Post”, “Independent”,...

QZhM: Gazetarët në rastin “Puç” nuk duhet lënë pas dore interesin publik

Qendra për Zhvillimin e Medias (QZhM), lëshoi ​​një deklaratë duke bërë thirrje gazetarët  në  raportimin e rastit "Puç" të mos lënë pas dore interesin publik dhe na kujton se gazetarët nuk janë përgjegjës për mënyrën sesi burimet e tyre kanë marrë të dhënat. Një deklaratë nga QZHM -ja thuhet se Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut liron gazetarët nga...

BE për Kezharovskin: Qeveria mjaft me injorimin e problemit të lirisë së mediave

Komisioni Evropian u shpreh se pas burgosjes së gazetarit Tomisllav Kezharovski prej kur thonë se Bashkimi Evropian nga afër ndjek rastin gjyqësor me Kezharovskin, por nuk komentojnë për raste individuale. Liria e mediave gjerësisht është mbuluar në raportin për progresin e ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë, duke theksuar fushat problematike siç është reklamimi i Qeverisë, informimi jo objektiv gjatë kohës...

Kush e publikoi, e kush jo ballinën e “Charlie Hebdos”

Pas publikimit të ballinës së numrit të parë, pas sulmit të revistës satirike “Charlie Hebdo”, ajo u përhape gjithandej nëpër rrjetet sociale, por pjesa më e madhe e mediave tradicionale – nuk e publikuan. Mediumi i parë që publikoi ballinën  ishte gazeta franceze “Liberacion”,  e cila  pas sulmit gazetarëve dhe karikaturistëve të mbijetuar iu siguroi hapësirat e veta që...