Krye- redaktori përgjegjës i servisit të parë programor të Televizionit maqedonas, Dime Ratajkovski është pjesë e projektit për të cilin pushteti do të ndaj 30.000 euro mjete të shtetit- akuzoi sot në konferencë shtypi, zëdhënësi i LSDM-së, Petre Shilegov.

“Nga të gjithë skenaristët e njohur, nga të gjithë shtëpitë e produksionit në Maqedoni, ja pikërisht filmi dokumentar ku skenarin e shkruan redaktori I dëgjueshëm I TVM-së, merr nga Agjencia për film 2.000.000 denarë apo mbi 30.000 euro. Ky është dokumenti I Agjencisë së filmit, ndërsa linku disa orë para konferencës s’mund të hapej. Në të shihet se Ratajkovski do të regjistroj film për zogj me titull “Ngjyrat e Prespës- Zogjtë”. Kombinim I çuditshëm nga një historian me shkencë të zogjve. A janë këto mjete “faleminderit” për dëgjueshmërinë e Dime Ratajkovskit. Gati 4 vite TVM pa syve të opinionit është shndërruar në servis informativ, është shndërruar në mikrofon partiak të Gruevskit dhe VMRO DPMNE-së tha Shilegov.

филм-за-птици