fbpx
Tag: Para

tag: para

BIRN: Të huajt kanë investuar shtatë herë më pak se paralajmërimet

Investitorët e huaj kanë investuar shtatë herë më pak se paralajmërimet dhe kanë hapur tre herë më pak vende pune sesa premtimet, tregon baza e të dhënave “Investimet e huaja në llupë” e përpunuar nga ekipi gazetaresk i BIRN Maqedoni. Hulumtimi ka përfshirë 138 investime që janë paralajmëruar apo promovuar nga Qeveria në periudhën 2007-2016. Ajo tregon se madje 43...

#Përgjegjësi është shtypje të kartelave funksionale shëndetësore!

Kartelat elektronike shëndetësore, miliona të harxhuara kot Projekti gjigant i kartelave elektronike kishte për qëllim që të zëvendësonte librezat e tanishme mjekësore me kartela elektronike të cilat do të funksiononin me një sistem elektronik të veçantë, mirëpo kjo gjë nuk po ndodhi, projekti ka dështuar. Kartelat elektronike tani më disa vite po përdorën vetëm si kartonë të kaltër, Fondi i Sigurimit...

Borisov: Tani nuk është koha dhe interesi i Bullgarisë që të bëhemi pjesë e zonës shengen

Tani nuk është koha që të bëhemi pjesë e zonës- shengen dhe afrimi i shtetit tonë në këtë zonë nuk do të ndihmojë, tha kryeministri bullgar, Bojko Borisov. "Të gjithë thonë se Bullgaria menjëherë duhet të bëhet pjesë e Shengenit. Por, ky nuk është interesi jonë për momentin. Nëse nga ana tjetër, ata duan të na marrin, ne me kënaqësi...

Maqedonasë nga SHBA-të kanë denoncuar mashtrim me bileta avioni prej mbi 270.000 denarë

Dy maqedonas që jetojnë në Indiana-SHBA, kanë denoncuar në policinë e Prilepit se janë mashtruar nga pronarja e Agjencisë turistike “Storia Travel”, Jasmina Jordanoska- Çebrenska, e cila gjoja u ka ofruar bileta më të lira avioni, mëson “Meta”. Ndryshe, siç thonë ata, oferën e kanë marrë përmes këngëtares Elena Jovçevska e cila ka performuar para mërgimtarëve në SHBA. Ndërsa nga...

Ratajkovski nga pushteti do të merr mjete për të incizuar film dokumentar për zogj, akuzon LSDM

Krye- redaktori përgjegjës i servisit të parë programor të Televizionit maqedonas, Dime Ratajkovski është pjesë e projektit për të cilin pushteti do të ndaj 30.000 euro mjete të shtetit- akuzoi sot në konferencë shtypi, zëdhënësi i LSDM-së, Petre Shilegov. “Nga të gjithë skenaristët e njohur, nga të gjithë shtëpitë e produksionit në Maqedoni, ja pikërisht filmi dokumentar ku skenarin e...

Ministria e Financave: Buxheti i KSHZ-së është ulur meqë nuk ka datë për zgjedhje

Ulja e buxhetit të KSHZ-së është për shkak se tani për tani nuk është parashikuar datë për mbajtjen e zgjedhjeve, shprehen nga Ministria e Financave pas informacioneve se me rishikimin e buxhetit paratë të cilat i ka në dispozicion Komisioni Shtetëror të Zgjedhjeve ulen për 400 milionë denarë. Prej më shumë se 531 milionë denarëve në fillim të këtij viti,...

Qytetarët në maj kanë tërhequr 67 milionë euro nga bankat

Qytetarët muajin e kaluar kanë tërhequr 67 milionë euro nga bankat, ndërsa baza e depozitave është zvogëluar për 22 milionë euro, tregojnë të dhënat e Bankës Popullore. Për dallim nga qytetarët, te të cilët ka vazhduar trendi i tërheqjes së parave nga bankat, ndërmarrjet i kanë kthyer paratë prapa. Ato në maj kanë deponuar 29,6 milionë euro, në sistemin bankar. Guvernatori...

Vitin e kaluar Greqinë e kanë vizituar 2,7 milion maqedonas dhe kanë shpenzuar gati 1 miliard euro

Sipas shifrave të sapo-publikuara të Entit grek për statistikë, vitin e kaluar në Greqi janë futur 2,7 milion vizitor nga Maqedonia. Kjo është rritje për 26,1% nga viti 2014-të gjegjësisht për rreth 600 mijë vizitor. Në periudhën janar- shtator 2015, nga Maqedonia në Greqi kanë hyrë 2.712.295 vizitor në krahasim me 2.151.751 vizitor në vitin 2014. Pjesa më e madhe e...

Përmbaruesit nuk do të bllokojnë xhiro-llogari pa paralajmërim

Me ligjin e ri për përmbarim, i cili është në procedurë kuvendore, përmbaruesit nuk do t’ua bllokojnë xhiro llogaritë qytetarëve pa i paralajmëruar. Me këtë akt propozohet përmbaruesi, domosdoshmërisht, para se të bllokojë xhiro llogarinë me shkrim ta njoftojë borxhliun dhe të kërkojë nga ai që në afat prej tre ditëve ta paguaj borxhin, raporton Portalb. Njëkohësisht, borxhliu duhet ta...

Shkup: Paratë tona për projektet e tyre të shtrenjta dhe përfitime politike

Tre projekte në tre komuna në Shkup janë bashkuar në një- të gjithë kanë funksion fillestar dekorativ. “Parku i liqeneve” në Aerodrom, “Rruga e Bohemëve” në Qendër dhe sheshi “Delfina” edhe pse në komuna të ndryshme kanë emërues të përbashkët- çmim të lartë dhe lëvdimin e vazhdueshëm me lidhur me atë pse dhe sa prej të hollave tona kanë shpenzuar...

Veles: Dhjetë fshatra të shkëputur nga civilizimi dhe nga buxheti

Njëmijë banorë nga dhjetë fshatra të Velesit edhe në shek. XXI jetojnë të shkëputur nga civilizimi. Me vite kërkojnë që t’u asfaltohen rrugët e fushës të cilat planifikohen në buxhetet e komunës. Ato ishin të planifikuara edhe në buxhetin e sivjetëm. Në vend të 16 milion e 800 mijë denarëve për ndërtim dhe rekonstruim të rrugëve lokale dhe rrugicave pushteti...

Manastir: ‘Kodra e Artë’ u bë lagje e errët

Edhe pas pesë vitesh nga paralajmërimi i projektit të lagjes “Kodra e Artë” ku duhej të ndërtohej kompleksi më luksoz në Manastir me hacienda, ndërtesa, çerdhe dhe institucione tjera- ai vendbanim me qytetin është lidhur vetëm me rrugica të ngushta. Si dhe përse janë harxhuar 2.5 milionë euro nga paratë e manastirasve të cilat ishin të destinuara për ndërtim infrastrukture? I...

Tetovë: Etja dy-dekadëshe e tetovarëve për ujë

Si zgjohet kryetarja Teuta Arifi dhe si lahet pa ujë? Për kur premton se do ta zgjidhë, “njëherë e përgjithmonë” problemin e ujit? Të gjitha autoritetet lokale deri më tani kanë dështuar të sigurojnë ujë, dhe tani ka edhe problem tjetër – rrjeti i ujësjellësit në Tetovë shkatërrohet. Dy dekada, miliona euro nga qytetarët janë mbledhur për ujë të pa harxhuar,...

Vasilevë: Katër vite për katër kilometra! (VIDEO)

Katër vite me radhë rruga lokale Çanaklia- Nova Maallo e rajonit të Strumicës po planifikohet ndërsa paratë ndahen nga buxheti i komunës. Katër kilometra rrugë mbeti-katër kilometra maltretim i përditshëm për banorët e këtyre viseve të cilët asnjëherë nuk zbuluan ku dhe si çdo vit humbasin paratë e tyre? https://youtu.be/8eSyM98LA9Y?list=PL-MPj1Hyzyhy4eq3MxW4Wy4mymhCRF1OV

Zaev: Gruevski pranoi dështimin e politikave të tija ekonomike

Nikolla Gruevskoi edhe zyrtarisht pranoi dështim të plotë për të gjithë politikat e tij këto 10 vite. Politikat e tija shkatërruese dhe jo-fitimprurëse pa koncept të qartë ekonomik dhe vizioni për zhvillimin e shtetit sollën shtetin në gjendje që patjetër të merr borxh që të siguroj mjete, pensione dhe asistencë sociale, akuzoi numri një i LSDM-së, Zoran Zaev në...

Maqedonia ndihmë nga BE-ja vetëm 20 denarë për nga një refugjtë

Që nga 19 qershori deri dje në Maqedoni kanë kaluar 276.303 imigrantë. Edhe pos paralajmërimeve të BE-së, Maqedoni ka marrë ndihmë  prej 90.000 euro - ose rreth 20 denarë për çdo refugjat - edhe pse të gjithë zyrtarët evropian,  kur kanë kaluar në Shkup dhe nga Brukseli kanë paralajmëruar shumë më shumë. Kështu ishte rasti edhe dje, gjatë vizitës dhe...

Qeveria do të paguaj 50 mijë euro për flamuj dhe shtiza

Shërbimi për punë të përbashkët dhe të përgjithshëm pranë Qeverisë ka lidhur kontratë me kompaninë “Unipres Milevka dhe Blagoja” për furnizimin e flamujve për shtiza. Për flamujt, Shërbimi duhet të paguaj 2.959.985 denarë apo 48.129 mijë euro. Marrëveshja do të zgjat 1 vit.  

Deputetët pa debat miratuan buxhetin e Janevës

Deputetët në seancën e miratuan buxhetin e prokurores speciale publike Katica Janeva prej rreth 1 milion euro që të mund të punoj institucioni i saj. Ministri i financave Zoran Stavrevski, i cili ishte propozues i pikës, edhe pse ishte prezent në seancë, nuk tha kurrfarë arsyetimi, e as dikush nga deputetët u paraqitur për fjalë. Edhe pse mjetet janë miratuar,...

Deputetët sot do të votojnë buxhetin e Janevës

Deputetët në seancën e sotme pritet të miratojnë buxhetin e prokurores speciale publike Katica Janeva që të mund të punoj institucioni i saj. Mjetet prej 63.420.428 denarë gjegjësisht rreth 1 milion euro, siç thuhet në vendim, do të përdoren për funksionim të pandërprerë dhe funksionim autonom të Prokurorisë publike për ndjekjen e kriminalitetit lidhur me pohimet nga bisedat e përgjuara...

Më 2 nëntor do të derdhen mjetet në llogarinë e Janevës

Këtë javë do të hapet llogaria për Prokurorinë speciale publike me nënshkrim të autorizuar nga prokurori special publik, paralajmëroi në konferencën e sotme për shtyp ministri i financave, Zoran Stavrevski. “Vendimi duhet të kaloj në seancë qeveritare dhe më 2 nëntor të miratohet në Parlament, ku mjetet e miratuara nga buxheti do të derdhen në llogari dhe do të mund...