Nikolla Gruevski përveç që kontaminoi shoqërinë në tërësi, lirinë e mediumeve, por edhe rrezikoi gjënë më të shtrenjtë të qytetarëve, shëndetin” akuzuan nga LSDM.

“Gruevski rrezikoi jetën e përgjithshme të qytetarëve, në aspektin ekonomik e zvogëloi standardin dhe varfëroi popullin. Në mënyrë shtesë, përveç që Gruevski kontaminoi shoqërinë në përgjithësi, lirinë e mediumeve, por edhe rrezikoi gjënë më të shtrenjtë të qytetarëve, shëndetin. Për përmendore dhe bronz Nikolla Gruevski shpenzoi mbi 630 milion euro ndërsa 10 vite të tëra nuk ka zgjidhje për problemin me ndotjen e ajrit. Para largimit, Gruevski dëshiron t’i fut në borxh të ri qytetarët prej 500 milion euro” thonë nga LSDM.

Nga kjo parti rikujtuan se sipas Bankës Botërore, Maqedonia është në vendin e parë për numrin e vdekjeve të shkaktuara nga ajri i ndotur gjegjësisht nga grimcat kancerogjene që shkaktojnë kancer dhe se raporti “Rritja e gjelbër” i Bankës Popullore tregon se Maqedonia është në vendin në listën e ekspozimit të qytetarëve ndaj ajrit të ndotur. Kjo sipas partisë, është shkaktari më i madh për më shumë se 1350 raste të vdekjes në nivel vjetor në Maqedoni.