Misioni i OSBE-së në Shkup prej afër vëzhgon situatën në Kumanovë dhe kërkon nga palët që të jetë të qetë.

“Besojmë se siguria e popullatës lokale është me rëndësi elementare. Jemi në kontakt të vazhdueshëm me autoritetet relevante dhe kërkojnë të gjithë qytetarët dhe partitë politike të jenë të përmbajtur. Prioriteti kryesor dhe urgjent është që të evitohet përshkallëzimi që çon në dhunë të brendshme- tha ambasadorja Mariane Berec, zëvendës- shefja e misionit në Shkup.