Koalicioni për ndryshime dhe drejtësi vlerëson se në procesin e bisedimeve duhet të përfshihen edhe partitë tjera elevante, sektori civil dhe mediat. Ata konsiderojnë se VMRO-DPMNE dhe BDI nuk kanë kredibilitet për të folur për reforma.

“Bisedimet duhet të jenë transparente dhe para kamerave” thonë nga koalicioni. Propozojmë të formohet Qeveri ekspertësh që do të ketë për obligim të bëjë reforma rrënjësore dhe të krijojë kushte për zgjedhje fer dhe demokratike. Të domosdoshme janë edhe reformat në sistemin gjyqësor”, thuhet në njoftimin e Koalicionit.

Nga koalicioni porosisin që Prokuroria Speciale Publike të vazhdojë punën e saj pa obstruksione.