Emërimi i Maqedonisë me emrin kushtetues nga sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stolntenberg, shkaktoi bujë në Greqi.

Përfaqësuesit grek në takimin e përbashkët të ministrave të jashtëm dhe për mbrojtje të BE-së kanë reaguar menjëherë pasi Stoltenberg ka filluar të na emërojnë me emrin “Maqedoni”.

Greqia pritet të dërgoj notë proteste nga përfaqësia ekzistuese e Greqisë në NATO deri tek sekretari i përgjithshëm që të reagoj për këtë veprim të Stoltenbergut dhe për shkeljen e kërkesës së tyre Maqedonia të emërohet vazhdimisht me referencën e përkohshme.

Gazeta greke “Proto tema” nënvizon se Stoltenberg madje katër herë na ka emëruar me emrin “Maqedoni”, haptazi pa kurrfarë problemi.

“Disa ditë pasi i përqafuar vallëzonte edhe me ministrin e jashtëm, Nikos Kozias e këndonte këngën “We are the world”, sekretari i përgjithshëm katër herë e emëroi Shkupin si Maqedoni”, nënvizon gazeta, duke përkujtuar ahengun në Antali të ministrave të jashtëm të vendeve- anëtare të NATO-s, ku Kozias dhe ministri Nikolla Poposki realizuan takim.

Deklaratat shkaktuan interes të madh në mediumet greke, që e dënuan faktin që sekretari i përgjithshëm, duke folur se duhet evituar dhuna në Maqedoni, ka harruar të na emëroj si IJRM dhe është gjykuar ta përdor emrin kushtetues.