Bujqit grekë sot sërish do të bllokojnë kalimin kufitar Bogorodica dhe Dojran. Bllokada do të zgjas nga ora 12-14 sipas kohës lokale, përkatësisht me kohë-matjen e  Maqedonisë nga ora 11 deri në ora 13.
Përveç kufirit me Maqedoninë, bujqit do të bllokojnë edhe kufirin kufitar nga Greqia drejt Shqipërisë dhe Bullgarisë. Tani për tani situata është më e vështirë në pikën kufitare  Promahonas drejt Bullgarisë, kur bujqit grekë prej dje paralajmëruan se vazhdimisht do të jetë i bllokuar pa pushim. Në kufi tashmë ka radhë të gjatë të automjeteve dhe kamionëve. Blloku në Promahonas shkurtimisht u tërhoq dje në mbrëmje, pas zënkave të tensionuara ndërmjet bujqve dhe numrit të madh të shoferëve që duhej të shkojnë në Bullgari.